Domovinski pokret optužuje Stožer da provodi “korona teror s maskama u školama”: Slušajte akademika Radmana i doktora Vrdoljaka

Domovinski pokret optužuje Stožer da provodi “korona teror s maskama u školama”: Slušajte akademika Radmana i doktora Vrdoljaka

Novo zaključavanje, tzv. ”lockdown”, zbog koronavirusa, ugrozilo bi hrvatsko gospodarstvo i mentalno zdravlje naroda. Strože mjere, koje se sada uvode na mala vrata, idu prema daljnjem ograničavanju sloboda, prema recesiji od koje se domaće gospodarstvo godinama ne bi oporavilo, uz rizik od ozbiljnih psiholoških i mentalnih posljedica kod djece, ali i odraslih ljudi.

Domovinski pokret apelira na vladajuće da pri donošenju odluka slušaju glas struke i naroda. Svjetski priznati hrvatski biolog Miroslav Radman upozorio je nedavno kako u Hrvatskoj umire oko 50.000 ljudi godišnje, što je malo više od jedan posto ukupnog stanovništva. Zapitao se zbog čega je 300 smrti važnije nego 50.000 smrti? Na istom tragu je i ugledni splitski onkolog Eduard Vrdoljak, koji je javnosti otvorio oči podatkom kako je od početka Covid krize dijagnosticirano preko 12 tisuća bolesnika s karcinomom, podjednako kao i oboljelih s Covidom, ali je s Covidom umrlo manje od 2% evidentiranih bolesnika, a od raka umre 50 i više posto oboljelih, ističe Domovinski pokret.

Istovremeno, u općoj histeriji i strahu od virusa koji nedovoljno poznajemo, radikalne mjere provode se na hrvatskoj djeci. Korona-teror s maskama u školama potaknuo je inicijativu roditelja 0-24 na pobunu kojom upozoravaju kako se prava djece krše i kako im se ugrožava fizičko i psihičko zdravlje; s pravom se žale da je to neprihvatljivo!

Žrtve korona-histerije su svakako i brojni poduzetnici, ugostitelji, turistički djelatnici, organizatori društvenih događanja i predstavnici mnogih drugih gospodarskih sektora. Dugoročno, negativne posljedice gospodarske krize uslijed korone porazno će utjecati na kvalitetu života i zdravlje hrvatskoga naroda. Novi val masovne panike i histerije smanjio bi potrošnju građana i doveo bi do drastičnog pada životnog standarda. Jedno je ponašati se odgovorno, a drugo zatvarati se u kuće i tjerati mnogobrojne obrte, ugostiteljske objekte, teretane i slično da stave ključ u bravu.

Stoga pozivamo vladajuće da odluke o eventualnim novim mjerama u borbi protiv koronavirusa donose razumno, slušajući glas struke i naroda, i bez utjecaja Bruxellesa i drugih inozemnih lobija.

Foto: Edvard Šušak/Hina