Preminuo je ugledni poduzetnik Stojan Tokić

Preminuo je ugledni poduzetnik Stojan Tokić

Preminuo je poznati hrvatski poduzetnik Stojan Tokić. Prebolio je koronu, ali se u bolnici zarazio bakterijom MRSA koja je dovela do tragičnog ishoda.

Braća Ilija i Stojan Tokić su osnivači  tvrtke Tokić d.o.o. koja, zajedno s franšiznim partnerima čini najveći prodajni lanac auto-dijelova u Hrvatskoj. Njihova je tvrtka ovlašteni  uvoznik i distributer preko 135 najpoznatijih svjetskih proizvođača i dijelova za sve vrste osobnih i lakih teretnih automobila. Prije nekoliko godina su u intervjuu za narod.hr izjavili da nikada  nisu očekivali toliki uspjeh u svom poslu kada su započeli 1990. godine s jednom prodavaonicom od 35 kvadratnih metara.

„Sve što je ugrađeno sad u firmu Tokić – to je naša obitelj, očevina, djedovina – i nas dvojica iz naših familija – sve ono što je u našoj obitelji građeno i stvarano 100 godina“, istaknuo je Ilija Tokić te dodao kako nije to došlo odjedanput, već kroz red, radi i disciplinu.

„Sve kreće iz obitelji– mi smo živi primjer – nas je sedmero djece, a naša majka ima 29 unučadi“, istaknuli su u intervjuu za Narod.  Naši su se roditelji sa sedmero djece 1966. godine doselili iz Hercegovine.

„Mnogi ne znaju što je to Hercegovina. A samo njezino ime – Herc na njemačkom znači srce, ljubav. Ljubav prema obitelji, prema Bogu, prema domovini. To i nas pokreće sve ove godine“, zaključila su braća Tokić.

Preminuli Stojan Tokić poznat je po svom humanitarnom radu.