Aki je bio jako lošeg zdravlja: Imao je moždani udar, prebolio koronu, a prije nekoliko dana ugrađena su mu četiri stenta

Aki je bio jako lošeg zdravlja: Imao je moždani udar, prebolio koronu, a prije nekoliko dana ugrađena su mu četiri  stenta

Glazbenu scenu u subotu je potresla vijest o iznenadnoj smrti frontmana Parnog valjka, koji je u dobi od 66 godina preminuo u Novom Mestu nakon što mu je u jutarnjim satima pozlilo. Kako doznajemo od izvora bliskog bendu, Aki Rahmovski prije nekoliko dana je operiran u zagrebačkoj bolnici.

Premda uzrok njegove smrti još nije službeno poznat, mnogi znaju kako je Aki Rahimovski i ranije imao zdravstvenih problema. U travnju 2018. godine je imao moždani udar kada su koncertne aktivnosti benda bile neko vrijeme otkazane, javlja Tportal.

Nakon oporavka od moždanog, izjavio je kako je promijenio životne navike, da mu se jelovnik sastoji od namirnica koje čine mediteransku prehranu te da je cigarete i kavu izbacio, a stres maksimalno izbjegava.

Prije nekoliko dana Aki je bio hospitaliziran u bolnici gdje je proveo nekoliko dana. Ugradili su mu stentove, a članovima benda koji su ga došli posjetiti govorio je kako se osjeća dobro. Trebao je ići u Pulu na rehabilitaciju gdje je već bio i nakon moždanog udara. Vratio se u Sloveniju kod supruge i dvogodišnje kćeri (koja je, kažu nam izvori, isti tata), ali sudbina je htjela drukčije. Liječnici su ga navodno spašavali sat vremena.

Kristijan Rahimovski posljednjih je dana predosjećao da mu zdravstveno stanje tate nije najbolje. Kaže to za Slobodnu Dalmaciju njegov menadžer Damir Osredečki. Obojica su za smrt Akija Rahimovskog doznali danas nešto poslije 13 sati.

– Kristijan se jako loše osjeća, sada nije u stanju razgovarati. Gotovo svaki dan čuo bi se s Akijem, prije tri dana mi je rekao da je u strahu za oca, jer je vidio da nije dobro – kaže Damir.

– Akiju je jutros naglo pozlilo, odmah su ga odvezli u bolnicu u Novom Mestu, gdje je živio sa suprugom i dvogodišnjom kćerkicom. Nažalost, ubrzo je preminuo. Ne znamo još točno što se dogodilo, nisu nam rekli, ali pretpostavljamo da je srce u pitanju. Posljednjih se dana dosta loše osjećao. Imao je i problema s kralježnicom, zbog čega je Parni valjak odgađao koncerte. Osim toga, prebolio je i koronu, a ugrađeno mu je bilo i šest stentova na srce. Sve je to učinilo svoje, nažalost – govori Damir.

Zasad se još ne zna kad će biti sahrana i gdje će omiljeni pjevač svih generacija biti pokopan.

Foto: Hina