Hrvatski analitičar s dobrim vezama u vojnim krugovima: Mislim da znam kako je srušen Putinov most. Pažljivo sam pratio izjave Amerikanaca

Hrvatski analitičar s dobrim vezama u vojnim krugovima: Mislim da znam kako je srušen Putinov most. Pažljivo sam pratio izjave Amerikanaca

Hrvatski analitičar Domagoj Franić, koji ima odlične veze u vojnim krugovim, otkriva kako je srušen “Putinov most”.

“Danas je dan od “teorija zavjere”. Pročitao sam barem tisuću “stručnih mišljenja” o načinu kako je i čime napadnut Krimski most. Bilo je tu podmornica, podmorskih dronova, čamaca, eksplozije kamiona, odozdo, odozgo, sa strane, pucanja nosača vozne trake, bacanje kolnika u desno, falili su na kraju moji omiljeni izvođači “mali zeleni”. Rusi su rekli kamion, najviše im odgovara.

Ukrajinci nisu rekli ništa osim čestitke za rođendan i da se bespravno izgrađeno treba srušiti. Pažljivo sam pratio izjave američke administracije a zadnja izjava prije par dana je bila da su Ukrajinu opskrbili sa naoružanjem kojim oni mogu dosegnuti sve crte neprijetelja……pa vi tumačite kako vas volja.

Pojavile su se slike sekcija mosta koje po meni, koji nisam stručnjak za eksplozije, ukazuje da je udar eksplozije ipak stigao odozgo i da se radilo o projektilu. Kojoj vrsti, to nitko ne zna. Ova rupa na kolniku očito to pokazuje.

Zapaljena kompozicija vlaka na povišenom kolosjeku, koji je sigurno desetak metara iznad cestovnog govori o tome da su cisterne pogođene eksplozijom iznad kolnika. Da je eksploziv bio ispod, teško bi odjednom dosegao kompoziciju i odjednom uništio 7 cisterni.

Svi su se pitali, ako je bio ATACMS, kako ga sila PZO sredstava ruske vojske nije oborila? Iz jednostavnog razloga, jer je to ATACMS. Svi projektili ispaljeni iz HIMARS-a imaju u najmanju ruku “čudne putanje”. Tijekom leta dižu se na jako velike visine, skreću, mijenjaju visinu, ubrzavaju……..imaju jako nestalnu vrstu leta koja “zbunjuje klasične radarske sustave kakve imaju rusi i koji je ne mogu uhvatiti kao cilj. To je u svijetu sposoban samo Izraelski IRON DOME.

Tim više što lete brzinom od 3,5 Maha što presretanje čini gotovo nemogućim.Toliko o teorijama, možda i ja iznosim samo jednu od njih ali rupa na kolniku govori tome u prilog”, piše Franić na svom Facebook profilu.

Foto: Hina