Boban se prisjetio 13. svibnja 1990. godine i gostovanja Zvezde: Zašto ne voli previše pričati o tome?

Boban se prisjetio 13. svibnja 1990. godine i gostovanja Zvezde: Zašto ne voli previše pričati o tome?

Kada treba pomoć za bivše suigrače i u zgusnutom rasporedu FIFA-e uvijek se nađe mjesta. Zvonimir Boban stigao je u Zagreb i večeras će u Draženovom domu uz Marića, Šokotu, Stanića i druge legende Dinama pokazati kako kuca veliko srce kada dođu teška vremena.

“Ne znam koliko ću moći odigrati radi koljena koja više nemaju hrskavicu. Pokazat se hoću, ovo je lijepa stvar. Nadam se da ćemo pomoći Belome kako smo ga mi zvali, Slavku Ištvaniću i njegovom sinu. Lijepo je za grad Zagreb, lijepo je za dinamovštinu, lijepo za sve nas kad se nađemo”, kaže za RTL Danas Zvonimir Boban, legenda Dinama i hrvatskog nogometa.

Ali i da se sjete povijesnog datuma. Za Dinamovce, ali i sve Hrvate pamtit će se 13. svibnja kada je Zvezda gostovala na Maksimiru. Neredi koji su uslijedili i potez Zvonimira Bobana mnogi i danas drže kao početak obrambenog Domovinskog rata i stvaranja neovisne Hrvatske.

“To je jedan poseban momenat. Ja ne volim previše pričati o tome. Možda sam ja jedini koji može uništiti lijepu sliku tog događaja jer svi smo mi bili jedno taj dan. Tisuće i tisuće drugih je napravilo isto što i ja, ali eto ja sam imao desetku na leđima, to se malo instrumentariziralo što je i normalno, ali ja sam ponosan na taj dan, na sve nas koji smo bili tamo i na način na koji smo htjeli pokazati da je bilo dosta svega onog što je bilo”, poručuje Boban.

Foto: Mario Strmotić/Hina