Branimir Bunjac se vraća na profesorsku plaću: Vladimira Palfi aktivirala mandat

Branimir Bunjac se vraća na profesorsku plaću: Vladimira Palfi aktivirala mandat

Branimir Bunjac objavio je da je potpredsjednica Živog zida, Vladimira Palfi, aktivirala saborski mandat. Tim činom Branimir Bunjac prestaje biti saborski zastupnik.

“Vladimira Palfi aktivirala je svoj mandat. Na dan 18. lipnja prestajem biti saborski zastupnik. Vrijeme je za novi početak”, napisao je Bunjac na Facebooku.

 

Bunjac je već prije tvrdio da je gospođa Palfi zahtjev za aktivaciju mandata držala na vlastitom radnom stolu u saboru, na mjestu na kojem je on taj dokument imao priliku vidjeti svaki dan. “Dovoljno je samo da se prošeće hodnikom i preda zahtjev”, govorio je Bunjac.

Tijekom medijskih sukoba donedavnih stranačkih kolega rekao je da misli da je to radila ne bi li ga zastrašila. Rekao da je gospođa Palfi mislila da ga može ucjenjivati saborskom plaćom zbog velikih kredita koje je uzeo.

Sve je bliže izvjesni epilog ove priče, kojeg su mnogi i predviđali, a to je da će Vladimira Palfi postati saborska zastupnica, a njen muž Ivan Vilibor Sinčić europarlamentarac.

Do sada je Glavni odbor stranke, u kojem po navodima Branimira Bunjca i Ivana Pernara dominira Vladimira Palfi raspolagao s više od sto tisuća kuna koliko im je mjesečno pristizalo stranci zbog broja osvojenih mandata. Sredstva za čije ukidanje se Živi zid zalagao za vlastite neuspješne referendumske inicijative “Uzmite novac strankama”.

S druge strane, Ivan Pernar i Branimir Bunjac, nakon što su napustili Živi zid, kreću u osnivanje vlastite stranke.

Foto: Damir Senčar/Hina