Dario Juričan protiv Zorana Milanovića: Okupaciju Vruje podržava i naš predsjednik

Dario Juričan protiv Zorana Milanovića: Okupaciju Vruje podržava i naš predsjednik

Redatelj Dario Juričan bio je gost Novog dana i komentirao prosvjede protiv devastacije u Vruji te uhićenja u Zagrebu.

Zbog bespravne gradnje na pomorskom dobru i državnom zemljištu u uvali Vruja između Piska i Brela u nedjelju je organizirano prosvjedno okupljanje ironičnog naziva “Festival bespravne gradnje i devastacije prirode”.

“Ova samoupravna autonomna oblast Vruja, s njom se treba obračunati. To je jedan komadić Republike Hrvatske na kojem vlast stvarno nema nikakve ovlasti. Gospodin Stipe Latković ignorira Republiku Hrvatsku tamo. Tamo je na djelu jedna bjelodana okupacija koju podržava i naš predsjednik Republike Zoran Milanović“, komentirao je Juričan.

Kazao je da je predsjednik Josipović bio tamo u posjetu samo jednom.

“Muči me da nema medija koji nije pisao o Vruji i ta priča traje od 2002. Ako od 2002. traje priča o devastaciji, kako ti kao predsjednik Republike možeš biti ignorant, ne znati za to i još ljude koji prosvjeduju nazivati pogrdnim riječima i ismijavati. Meni je to jadno i pokazuje nivo političke kulture”, tvrdi Juričan.

Osvrnuo se i na pokojnog bivšeg gradonačelnika Bandića.

“Nikad se ne treba zaboraviti, da je taj gradonačelnik crpio moć iz izbornog legitmiteta i većina koju je imao u skupštini. Podaci i akcije pokazuju da je to prije svega bio jedan kriminalac. On je crpio moć iz legitimnih izbora, koje je onda zapravo upotrebljavao. On bi mjesec dana prije izbora napravio make-up cijelog grada kako bi mogao pričati da radi za građane”, rekao je Juričan.

Smatra da će se USKOK dosta namučiti oko uhićenja i afere Advent.

“Prva stvar, ono što je dobro da je mreža bačena široko. Zasad u toj mreži, ako imamo neka tri činovnička ešalona, ovo je po meni jedan treći ešalon. Najveća riba je sigurno ravnatelj HRT-a. Ta mreža još sigurno nije bačena po Holdingu. Ovi ljudi koji su uhićeni u drugom valu su kokošari. To su iznosi po 5-10 tisuća eura. USKOK je primijenio metodu lijepka koji se širi. To je jedna dosta složena i velika akcija i zato prepostavljam da je toliko dugo trajala jer se ta mreža stalno širila”, veli.

Foto: Hina