Gordan Lauc upozorava kako “pandemijski marketing” stvara atmosferu linča prema necijepljenima: Oni su krivi za sve

Gordan Lauc upozorava kako “pandemijski marketing” stvara atmosferu linča prema necijepljenima: Oni su krivi za sve

Znanstvenik Gordan Lauc uozorioje da andemijski marketing utem vodećih hrvatskih medija stvara atmosferu izvanrednog stanja. Lauc ističe da građani treebaju ignorirati ovakve naise. Njegovu objavu renosimo u cijelosti.

“Najnoviji spinovi pandemijskog marketinga vrište s naslovnica: Morat ćemo uvesti stroge mjere zbog onih koji se ne žele cijepiti

Djeca ne mogu u školu zbog onih koji se ne žele cijepiti

Bojim se biti u blizini necijepljenih osoba

To su samo nove dobro osmišljene propagandne poruke pandemijskog marketinga usmjerene ostvarivanju prodajnih ciljeva industrije pandemije i treba ih ignorirati. Cijepljenje je osobna odluka kojom pojedinac umanjuje rizik za teški oblik bolesti. Svakome kome prijeti teški oblik bolesti jako je mudro donijeti odluku da se cijepi, no ta osobna odluka hoće li se netko cijepiti, ili neće, na druge ljude nema bitan utjecaj.

Danas znamo da i cijepljeni prenose virus (manje od necijepljenih, no ne puno manje), a pojavili su se i znanstveni radovi koji opisuju sojeve otporne na cjepiva što može dodatno otežati situaciju. Cjepiva nisu način za zaustavljanje širenja ovog virusa. Cjepiva su način smanjivanja broja teško oboljelih. Ako vas virus brine – cijepite se, ako vas ne brine – nemojte se cijepiti. To je vaša osobna odluka i jedina osoba koja će zbog toga možda nastradati ste vi sami.

Ovaj virus nećemo eliminirati i svi ćemo se s njime zaraziti, prije, ili kasnije. Nikakve maske, ograničenja, samoizolacije i zatvaranja škola to neće promijeniti. Cijepljenje može popraviti statistiku na razini države, no Covid-propusnice će čak i pogoršati situaciju, jer omogućavaju cijepljenima da izbjegnu testiranje u bolnicama i staračkim domovima gdje je rutinsko testiranje opravdano.

Ako se približimo broju od 3,000 hospitaliziranih koliko smo ih imali prošle zime možemo razmišljati o tome trebaju li nam možda neke mjere za usporavanje širenja zaraze. Trenutno smo još daleko od toga i bilo kakve mjere namijenjene usporavanju širenja zaraze naprosto nemaju smisla.

Možda čak i štete, jer sprječavaju onima koji su cijepljeni, ili su preboljeli prije godinu dana, da obnove imunitet na ovaj virus. Isto vrijedi i za sve mlade i zdrave. Svi oni koji sada prebole, bit će brana širenju svih potencijalnih novih sojeva u budućnosti. (napomena za zločeste tumače mojih tekstova: ovo ne znači da je bolje zaraziti se nego se cijepiti, ako ne razumijete, pročitajte još jednom)”, ističe Lauc.