VIDEO: Grmoja došao u goste Bujancu: Požalio se da su ga pretresali na ulazu kao da je kriminalac

VIDEO: Grmoja došao u goste Bujancu: Požalio se da su ga pretresali na ulazu kao da je kriminalac

Saborski zastupnik Nikola Grmoja gostovsa je kod Velimira Bujanca u njegovoj Bujici. Grmoja je, podsjetimo, iznio u ponedjeljak teške optužbe na račun izvršnog direktora Fortenove Fabrisa Peruška, tvrdeći da je u “mega aferi” teško oštetio Fortenovu.

Grmoja je o gostovanju kod Bujanca u utorak ovako pisao: “Poziva me na snimanje u 13h kako bi onda mogao rezati i manipulirati, a možda ni objavit snimljeno. Uživo dolazim vrlo rado pa ćemo o Vujnovcu, Radiću, Škori, Esih, Prkačinu, Kolindi, stečaju, platformašima, cajkama, koki…”.

Uskoro mu je odgovorio i Bujanec: “Nikolica, silno si nervozan i dok urlaš na presicama – vratne žile su ti napetije čak i od drugarice kojoj ne treba vjerovati jer puši Drinu bez filtera, tvoje postizborne koalicijske partnerice – Sandre Benčić… Iskaljuješ se nad novinarkama i novinarima s pozicije političke moći mnogo gore od druga AP, a da si frajer – prestao bi patološki lagati i došao na megdan uživo, punih sat i po’ u petak. No, dovoljno će biti i sat sutra navečer, ako do tada uspiješ u gaćama pronaći onu stvar!”.

“Drago mi je da sam ovdje da mogu raskrinkati sve one spinove koje plasiraju o meni mediji pa tako i Vaša emisija”, kazao je uvodno Grmoja, javlja Direktno.hr.

Nikola Grmoja prije početka Bujice

Vama je Miroslav Škoro u jednom trenutku bio doktor, a odmah nakon izlaska iz Domovinskog pokreta ste ga blatili”, rekao je Grmoja. “Pa nisam ja gurnuo Troskota da gurne Tomaševića da pobijedi”, komentirao je Bujanec. “Vi ste podmetnuli Troskotu priču o HOS-u”, uzvratio je Grmoja.

“Možda smo trebali medijatora zvati, samo dajte, slični ste Plenkoviću. Kada Plenković proziva novinare u srpskom vlasništvu, dignu se svi ljevičari pa i Maja Sever, kada Grmoja prozove nekoga za koga misli da je vlasnik televizije, tko je stradalnik i ratnik, to je užas”, rekao mu je Bujanec.

Nakon uvodnih prepirki, slijedio je prilog u kojem je uslijedila usporedba napada na novinare kada to radi premijer Andrej Plenković, ali i kada to radi sam Grmoja. Plenković se obrecnuo na N1 TV, a Grmoja na Z1 televiziju. “Napisali ste na Fejsu da sam Vas zvao u 13 sati”, rekao je Bujanec, a Grmoja: “Javili su mi prijatelji da mi nudite uru, uru i pol, ja vas ne pratim. Čim su mi javili da poziv vrijedi, rekao sam da dolazim”, na što ga je voditelj pitao, a zašto je onda otkazao.

“I sada se bojim da neće biti nekakvog delaya, jer vidim da vam se tresu gaće”, kazao je Grmoja. “Upiškio sam se od straha”, kazao je Bujanec. Grmoja se žalio na pretres zaštitara uoči dolaska u emisiju, na što mu je Bujanec rekao: “Izgledate kao drumski razbojnik u odijelu”. Nakon svađe, Grmoja je nastavio tvrditi da je Mario Radić kupio Z1 televiziju, što je Bujanec cijelo vrijeme demantirao te mu poručio da pogleda sudski registar gdje jasno piše da je vlasnik Hrvoje Milas. “Imao je bolji tretman Vojislav Šešelj u vašoj emisiji nego ja”, odgovorio mu je mostovac.

“Hasanbegović me molio da vas pitam, da ste u Vladi Karamarka inzistirali na ostanku i zadržavanju Borisa Miloševića na mjestu pomoćnika ministra”, pitao ga je Bujanec, no Grmoja je nastavio inzistirati na tezi da je Radić vlasnik Z1.

“Plenković je javno govorio da tko podrži svinjogojce neće surađivati s Vladom”, kazao je Grmoja koja se zatim prebacio na Ivanu Penavu i predbacio mu što nije stao iza seljaka u prosvjedu protiv mjera za suzbijanje afričke svinjske kuge. Bujanec je zatim rekao da su Braća Pivac najveći uvoznici svinje, a da su oni financirali Most, što je Grmoja odbacio.

Foto: Screenshot