Tko je zagonetna Srpkinja iz Hrvatske sa snimke koja je uništila karijeru austrijskog desničara

Tko je zagonetna Srpkinja iz Hrvatske sa snimke koja je uništila karijeru austrijskog desničara

Austriju trese snimka iz vile na Ibizi na kojoj vodeći političari desničarske Slobodarske stranke Austrije (FPÖ) pokušavaju dogovoriti sumnjive poslove s navodnom ruskom bogatašicom za koju se ispostavilo da je bila mamac, a osim predsjednika stranke Heinz-Christian Strachea i njegove desne ruke Johanna Gudenusa, vidi se i Gudenusova supruga Tajana Gudenus. Na snimci Tajana Gudenus ništa ne govori, ali ne znači da nema zanimljivu priču. Tajana Gudenus, rođena Tajčić, kako navodi Deutsche Welle, je Srpkinja ali njena obitelj je porijeklom iz Hrvatske. U medijima se navodi da su izbjegli u Banja Luku nakon početka rata 1992. godine. Kako piše tjednik Zeit, njena majka je “javna bilježnica s odličnim vezama u glavnom gradu bosanskih Srba”.

Tajana vodi blog “Baby and Beauty” u kojem piše o tome kako je biti majka.

Tajčić se 2007. preselila u Beč bez ikakvog znanja njemačkog i tamo završila fakultet. Njezine fotografije se nalaze na stranicama na kojima se reklamiraju foto-modeli. Od 2014. se volonterski angažira u austrijskom Fondu za integraciju.

Tijekom 2016. je u Beču vodila program koji je organizirala Turistička organizacija Beograda, a na kojoj je bio i veleposlanik Srbije u Austriji. Vodi blog “Baby and Beauty” u kojem piše o tome kako je biti majka.

Foto: Facebook