Mostov doktor zabio nož u leđa vodstvu stranke: Evo što on misli o covid potvrdama

Mostov doktor zabio nož u leđa vodstvu stranke: Evo što on misli o covid potvrdama

Dok čelnici Mosta, Petrov, Grmoja, Bulj, Miletić, Troskot i supružnici Raspudić prosvjeduju protiv Covid potvrda, testiranja i cijepljenja najavljujući čak i referendum o ukidanju Covid potvrda, voditelj zdravstvenog savjeta Mosta, dr. Ivan Bekavac, anesteziolog u Klaićevoj bolnici, koji je gostovao u emisiji Argumenti Hrvatskog katoličkog radija ne dijeli njihovo mišljenje.

– Kao liječnik, građanin i kliničar sa dvadesetogodišnjim iskustvom ponavljam ono što sam ranije kazao: U Hrvatskoj je već učinkovito dokazana primjena Covid potvrda u zdravstvu i socijalnoj skrbi, gdje je nakon mjesec i pol dana uprave Covid potvrda zabilježen značajan porast cijepljenih djelatnika te je time značajno smanjen rizik od pobola i smrti naših pacijenata i korisnika sustava socijalne skrbi, javlja Slobodna Dalmacija.

Zemlje koje su pravodobno primijenile sustav obvezne Covid potvrde danas bilježe tek sedminu ili desetinu broja umrlih od Covida za razliku od Hrvatske koja nažalost loše upravlja Covid krizom i gdje je smrtnost izrazito velika. Hrvatska je po broju umrlih od Covida nažalost u samom svjetskom vrhu što je svakako nedopustivo i skandalozno i osobito zabrinjavajuće kada znamo da će se takav trend nastaviti, kazao je Bekavac u emisiji Argumenti Hrvatskog katoličkog radija.

Doktor Ivan Bekavac

Rekao bih da je u Hrvatskoj primijenjeno više od četiri milijuna doza cjepiva protiv Covida-19, dok je u svijetu primijenjeno više od 7,5 milijardi doza cjepiva. Upravo je cjepivo protiv Covida najkorištenije u svijetu i najbolji je dokaz koliko je to cjepivo učinkovito pogleda li se statistika smrtnosti od Covida u zemljama sa visokom razinom cijepljenja.

Zdravstveni savjet Mosta, kojem sam na čelu jednoglasnog je stava kako je cijepljene protiv Covida-19 korisno i preporučljivo te da je potrebno održavati fizički razmak te se pridržavati svih ostalih epidemioloških mjera, nošenja zaštitnih maski. Također je potrebno provoditi mjere obveznog testiranja svih onih koji nazoče okupljanjima građana, a ne mogu dokazati svoj status Covid potvrdom. Zdravstveni savjet Mosta smatra kako Covid potvrde ipak nisu idealno rješenje te su svi oni koji ih posjeduju dužni pridržavati se epidemioloških mjera.

Odgovarajući na upit voditeljice da su njegove stranačke kolege za ukidanje Covid potvrda, za što čak i raspisuju referendum Bekavac je ustvrdio da on predstavlja zdravstveni savjet Mosta i sebe osobno kao liječnika, kliničara i građanina koji je vidio na desetke umirućih pacijenata u proteklih godinu i pol dana.

– Tvrdim kako je tri četvrtine hospitaliziranih pacijenata necijepljeno i tvrdim kako je četiri petine pacijenata na mehaničkoj ventilaciji necijepljeno. I brojni su izgubili svoju životnu bitku sa covidom upravo jer nisu bili cijepljeni i nisu se pridržavali epidemioloških mjera, zaključio je gostovanje na Hrvatskom katoličkom radiju dr. Bekavac.