EKSKLUZIVNO: Rusija oslobodila zarobljenog Hrvata Vjekoslava Prebega

EKSKLUZIVNO: Rusija oslobodila zarobljenog Hrvata Vjekoslava Prebega

Rusija je oslobodila Hrvata Vjekoslava Prebega zajedno s još devetero vojnika zarobljenih u Ukrajini, doznaje Teleskop iz dobro obaviještenih hrvatskih izvora.

Oslobođeni zatvorenici uključuju američke, britanske, švedske, hrvatske i marokanske državljane.

Oslobađanje je uslijedilo nakon posredovanja saudijskog prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana. Zrakoplov s oslobođenim zatvorenicima sletio je Saudijsku Arabiju.

Oglasilo se i Ministarstvo vanjskioh poslova Hrvatske.

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova obavještava kako je hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg, zarobljen u Ukrajini u travnju, danas oslobođen te će sutra biti u Hrvatskoj.

Vlada Republike Hrvatske, zajedno sa Službom vanjskih poslova, od prvog dana predano je radila i surađivala s ukrajinskim tijelima na oslobađanju Prebega, a to je bila i tema razgovora predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića s ukrajinskim državnim vrhom, pri njegovom posjetu Ukrajini u svibnju.

Ovim putem zahvaljujemo i Saudijskoj Arabiji i prijestolonasljedniku Mohammedu bin Salmanu na zalaganju, kao i ukrajinskoj strani na suradnji i svesrdnoj pomoći u rješavanju ovog slučaja”, ističe u priopćenju Ministarstvo vanjskih poslova.