Pozadina neviđenog krvoprolića u Šibeniku: Koloper je smatrao Slamića odgovornim za propast svoje nekad uspješne firme

Pozadina neviđenog krvoprolića u Šibeniku: Koloper je smatrao Slamića odgovornim za propast svoje nekad uspješne firme

Prema pisanju portala Šibenski.hr, Branko Koloper je smatrao Tedija Slamića odgovornim za propast svoje nekad uspješne firme. Kad je ‘Djelo’ otvaralo lance svojih trgovina, dogovoreno je da će kupovati njegove pekarske proizvode. Cijela je priča dobro krenula, no onda je došlo do problema i trgovački lanac više nije plaćao Koloperu isporuke. Dug se gomilao, a upućeni govore da je onda Koloper sa Slamićem dogovorio da dug kompenziraju u brašnu., No, ispalo je na kraju da je brašno imalo veću cijenu nego završni pekarski proizvod pa se nakon nekog vremena ispostavilo da je ‘Matkol’ dužan ‘Djelu’ preko pola milijuna kuna. Naravno, ovi su mu blokirali tvrtku, a nakon 120 dana FINA je pokrenula stečaj zbog duga koji se popeo na 831.702 kune.

Nije to bio jedini dug ‘Matkola’ jer se pisalo nakon otvaranja stečaja da je dužan i Poreznoj upravi, OTP banci skoro tri milijuna kuna, Hrvatskim šumama, Tržnicama Šibenik, Zavodu za javno zdravstvo, Zelenom gradu itd. Posljednji članci objavljeni na lokalnim portalima govorili su o tome da je Skupština vjerovnika, u srpnju 2019. godine, na prijedlog stečajne upraviteljice Danek odlučila da će na bubanj otići sva imovina i to šest nekretnina, deset Matkolovih vozila, sva osnovna sredstva i tri rashladne vitrine.

Koloperov prezimenjak Željko Koloper ispričao je za Slobodnu Dalmaciju da je njegov dugogodišnji prijatelj bio zabrinut zbog poslovnih problema, piše Tportal.

‘Govorio da bi je taj stečajni postupak trebalo odgoditi, jer da sve financijske probleme, kako je tvrdio može pokriti vrijednost njegovih nekretnina. Spominjao je i svoje dužnike, ali nije odavao dojam čovjeka, koji je spreman na teške poteze. Očito se nešto u njegovoj glavi nešto prelomilo. Ne mogu dokučiti zašto je „pukao“. No, vrlo je vjerojatno da je bio neki povod za to’, rekao je Željko Koloper.

Branko Koloper je razveden i ima dva sina, piše Slobodna Dalmacija.

Na slici: Branko Koloper je nakon zločina počinio samoubojstvo