FOTOGRAFIJA RAZDORA: Škorin suradnik Peternel objašnjava kako se našao u društvu Maje Sever na “Tomaševićevom prosvjedu”

FOTOGRAFIJA RAZDORA: Škorin suradnik Peternel objašnjava kako se našao u društvu Maje Sever na “Tomaševićevom prosvjedu”

Na društvenim mrežama vodi se zanimljiva rasprava zbog jedne fotografije koja je snimljena prije jedanaest godina. Riječ je o prosvjedu protiv gradnje garaže u Varšavskoj ulici , a na njoj se nalazi i Igor Peternel, bliski suradnik Miroslava Škore. Zanimljivo je da je taj prosvjed organizirao Tomislav Tomašević kojeg Peternel sada žestoko kritizira.

Fotografiju je na Twitteru objavila HRT-ova novinarka Sanja Mikleušević, a označila je Maju Sever koja je bila u društvu Peternela.

Peternel je ovih dana u žestokom ideološkom ratu s predstavnicima platforme Možemo pa je prije dva dana u emisije Otvoreno izjavio da želi objasniti ljudima tko se krije iza platforme Možemo! i Tomislava Tomaševića.

“Zadovoljni smo uspjehom. Ono što nam ostaje jest sada objasniti ljudima tko se krije iza platforme Možemo! i Tomislava Tomaševića. Da se ne radi o entuzijastičnim ljudima, koji su ljutiti zbog ostavštine Milana Bandića, nego o izrazito ideološki profiliranoj platformi. Ono što je problem jest vaš program koji je izrazito ideologiziran. Vi morate jasno reći tko ste i što ste. Vi ste predstavnici jedne ideologije za koju sumnjam da ima potporu veću od 50 posto građana Zagreba”, rekao je Peternel koji je komentirao i spornu fotografiju s prosvjeda u Varšavskoj. Objasnio je i kako se našao na prosvjedu koji je organizirao Tomašević.

“Dragi moji NGO komarci, ako ja kažem da je prije deset godina u srpnju bilo vruće, a Tomaševic također utvrdi da je bilo vruće, to ne znaci da ja podržavam Tomaševića niti Tomaševic mene. Utvrđujemo da je bilo vruće! I da smo se znojili na vrućini! Uostalom uvreda za njih je konfabulirati da bih ja koji se deset godina s njima borim, tumačim javno tko ih financira i kojega najviše preziru, njih podržavao.

To je čak perverzno! Poklanjanje jedne ulice, javne površine privatnom poduzetniku i tada i sada za mene je losa i koruptivna odluka!Dakle uzalud vam trud svirači- jučer sam rekao istinu o vama, poprilično vas uzdrmao i nastavit ću dalje govoriti.Vi slobodno napadajte, ali dajte bar malo bolje! Ovo je bez veze”, napisao je Peternel u svoju obranu.

Na slici: Igor Peternel u društvu Maje Sever