Karolina Vidović Krišto proziva Pupovca i njegovu stranku: Kako je moguće da gradonačelnik Borova Sela ne želi dočekati predsjednika

Karolina Vidović Krišto proziva Pupovca i njegovu stranku: Kako je moguće da gradonačelnik Borova Sela ne želi dočekati predsjednika

Zastupnica Karolina Vidović Krišto prisjetila se 30. godišnjice zločina u Borovu Selu. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

“Povijest je, kao sto znamo, učiteljica života. Obilježavamo povijesna događanja kako bismo odali počast, u ovom slučaju pravednicima, ali i izvukli pouke iz tih događanja kako se ona ne bi ponavljala.
Prije nekoliko godina Češka je obilježavala 75 godišnjicu zločina u Lidicama, gdje su njemački nacisti, osvećujući atentat na naci-funkcionera Heydricha, ubili stanovnike tog sela.Sjećanje na taj zločin bilo je tjednima obilježavano kroz razne događaje – od znanstvenih do komemorativnih skupova. To je društveni standard današnjih civiliziranih država.
30 je godina od smrti 12 hrvatskih redarstvenika koji su zvjerski ubijeni od srpskih terorista.


Kako današnja hrvatska vlast obilježava taj zločin? Obilježava ga na sramotan način, u narodu bi se reklo, reda radi. Stječe se dojam da je svim tim vladinim izaslanstvima neugodno što moraju polagati vijence našim ubijenim herojima. Njihovo ponašanje je u neku ruku i razumljivo, jer glavna karakteristika vladajućih struktura je beskarakternost.
Oni, kao što je poznato, nemaju dostojanstvo već isključivo interes. Jedino bitno hrvatskim vlastodršcima je njihova osobna vlast i probitak, interes naroda je njima u potpunosti nevažan.
Kako se može opravdati činjenica da nakon 30 godina nemamo nijedne sudske presude u svezi zločina u Borovu selu?! Da pravosuđe radi 1% onoga što treba raditi, davno bi već počinitelji ovog strašnog zločina bili privedeni pravdi.
Kako je moguće da SDSS-ov načelnik općine Borovo selo odbije protokolarno dočekati predsjednika države pri dolasku u Borovo selo? To bi u svakoj europskoj državi imalo ozbiljne posljedice za tog načelnika jer je to nepoštivanje državne vlasti, što mora biti sankcionirano.


Današnje funkcioniranje hrvatske države nije dostojno žrtava koje su ugrađene u njezine temelje. Hrvatski branitelji borili su se za pravednu i pravičnu Hrvatsku u kojoj će vladati red i blagostanje, u kojoj nitko nije iznad zakona i u kojoj ne postoje vladajuće kaste. U današnjoj Hrvatskoj pravosuđe sluzi moćnicima, Pupovac upravlja DORH-om, a ratni zločinci slobodno šeću Hrvatskom, i još zato dobivaju mirovine. Poznato je da Pupovac ide po mišljenje u Beograd, a Plenković sluša Pupovca – tko onda upravlja Hrvatskom?


Hrvatski građani imaju pravo konzumirati zakone te imati državu u kojoj nema nedodirljivih. U današnjoj Hrvatskoj su zaštićeni ne samo korumpirani političari, već i srpski ratni zločinci.
Žrtva dvanestorice redarstvenika nas obvezuje. Dužni smo stvoriti pravednu Hrvatsku, u kojoj funkcionira vladavina prava temeljena na istini, u kojoj su svi građani ravnopravni, neovisno o spolu, vjerskoj ili etničkoj pripadnosti, ili boji kože”, piše Karolina Vidović Krišto.

Foto: Hina