Književni kritičar napao poznatog novinara HRT-a: Pa doveo je onog atomskog fizičara i notornog rusofoba

Književni kritičar napao poznatog novinara HRT-a: Pa doveo je onog atomskog fizičara i notornog rusofoba

Književni kritičar Velimir Visković kritički se osvrnuo na medijsko praćenje “rusko-ukrajinskog rata”.

“Nerado pišem o rusko- ukrajinskom ratu koji je i bez mojeg fejserskog doprinosa dovoljno stravičan po posljedicama i za Ukrajince i za Ruse, a bogami i za nas Evropljane koji smo izloženi, bar zasad,uglavnom samo inflacijskom cunamiju ( nadam se da nas Nato neće tjerati i da idemo i ratovati u Ukrajinu).

Ali kako je nakon mjesec i pol dana bučno najavljivana ukrajinska protuofenziva zapela u minskim poljima i golemim ljudskim gubicima, naši su stratezi medijskog rata odlučili da aktiviraju onu najbudalastiju ekipu specijalnog rata poput Mandića na TV Nova ili onog lika sa sveučilišta Sjever na HTV1. Evo, danas na HTV 4 onaj metroseksualac Vlahov pozvao stručnjaka za specijalni rat Leticu i atomskog fizičara i notornog rusofoba Tadića. Ali, očito i Tadiću je jasno da situacija nije dobra, ne može se baš govoriti o ukrajinskim uspjesima.

No, Vlahov ga ne pušta, pujda ga kao pitbula pred borbu: – Recite što ono ruski vojnici pljačkaju po domovima Ukrajinaca! E, onda atomski fizičar ispali kako ruski vojnici, uglavnom primitivni Azijati, kradu WC školjke jer oni to nemaju u svojim primitivnim domovima.Pa, sad, nije mi jasno zašto se ti Azijati muče noseći s fronta rabljene školjke (kad valjda i u Rusiji nove koštaju tridesetak eura), ako u svojim primitivnim domovima nemaju provedenu ni kanalizaciju?

Velimir Visković

A svemu tome treba dodati da je 2220.g.,prije rata ruski BDP po glavi stanovnika bio dva i pol puta veći od ukrajinskog.Pa, ljudi moji, ako medijski ratujete, činite to bar malo uvjerljivije, ne sramotite se, nisu svi vaši slušatelji budale!Inače, žao mi Ukrajinaca uz ostalo i zbog onih novinarskih veleumova koji im ovako pomažu. Slava Ukrajini”, ističe Visković.

Na Viskovićevu objavu reagirao je poznati srpski novinar Zoran Kusovac.

“Glede školjki i kanalizacije:Pričali su mi vojvođanski partizani, od običnih vojnika do viših oficira, kako su crvenoarmejci (Rusi, Azijati, Gruzijci, Armeni… bez razlike) čupali slavine iz zidova po vojvođanskim kućama. Ima u ruskoj i sovjetskoj literaturi na više mjesta opisa njihovoga razočaranja i očaja kad bi ih doma ugrađivali a one – ostajale suh”, napisao je Kusovac.