KRIMINAL: Tko su poduzetnici koji su dobivali poslove preko veze?

KRIMINAL: Tko su poduzetnici koji su dobivali poslove preko veze?

Policija i USKOK jutros su upali u Gradsko stambeno-​komunalno gospodarstvo (GSKG), tvrtku koja upravlja stambenim objektima u vlasništvu Zagrebačkoga holdinga. Okončano je time kriminalističko istraživanje koje je prema neslužbenim informacijama trajalo više od godinu i pol.

Tijekom akcije uhićene su četiri osobe, a među njima i Neven Blažević, šef Dispečerskog centra za hitne popravke u Sektoru tehničkih poslova pri GSKG-u, javlja Tportal.

Osim njega uhićena su još tri poduzetnika, odnosno vlasnika tri građevinske tvrtke koje su poslovale s GSKG-om. Među uhićenima su, neslužbeno doznaje Večernji list, Slaviša Veljković, vlasnik tvrtke Exact d.o.o., Davor Režek, vlasnik zagrebačke tvrtke Skela Gradnja iz Hrvatskog Leskovca te Mario Jurinić, direktor tvrtke Kum-grading d.o. o. iz Zagreba.

MUP i USKOK potvrdili su uhićenja i provođenje kriminalističkog istraživanja, a tijekom današnjeg dana svim osumnjičenicima pretraživani su stanovi, vozila i poslovni prostori. Nakon što pretrage budu obavljene, osumnjičenici će biti dovedeni u USKOK na ispitivanje, nakon čega će se odlučiti hoće li se i za koga od njih tražiti određivanje istražnog zatvora ili će biti pušteni da se brane sa slobode.

Prema onome što je do sada poznato, Blažević i ostali sumnjiče se za više djela iz područja gospodarskog kriminaliteta. Konkretnije, navodno je riječ o primanju i davanju mita, jer se Blažević, kako se neslužbeno doznaje, sumnjiči da je tražio određeni postotak, a spominje se 10 posto, od vrijednosti radova koji su se izvodili.

Među radovima su i, piše Jutarnji list, sanacija krovišta i dimnjaka stradalih u potresu u Mesničkoj ulici, popravak porušenih dimnjaka i svjetlarnika u Boškovićevoj ulici, sanacija cigle i visećih dijelova pročelja stradalih u potresu u Ilici 12, sanacija zidova stradalih u potresu u Gundulićevoj ulici itd.

Foto: Hina