Laucov odgovor postao viralni hit: Zašto je spomenuo moćni Pfizer i dao jedno ozbiljno upozorenje u vezi s djecom

Laucov odgovor postao viralni hit: Zašto je spomenuo moćni  Pfizer i dao jedno ozbiljno upozorenje u vezi s djecom

Znanstvenik Gordan Lauc dao je zanimljiv odgovor na pitanje jednog pratitelja kojeg je zanimalo hoće li biti dovoljno to što se dvaput cijepio.

“Neće. Realizacija prodajnih planova Pfizera zahtijeva da se cijepite svakih šest mjeseci (tj. za sada šest, a možda uskoro smanje na svaka tri mjeseca), a morate cijepiti i djecu. Uskoro će izaći i turbo booster doza, koja će biti nešto skuplja, ali će sigurno biti i puno bolja…”, napisao je Lauc.

Lauc je objavio i post u kojem ističe da su se neki znanstvenici pretvorili u male diktatore.

” Pandemija SARS-CoV-2 virusa omogućila je plejadi loših znanstvenika i stručnjaka da izmigolje iz svojih rupa i postanu medijska „božanstva“ koja određuju smijemo li raditi, izlaziti iz svojih domova, ići u školu. Pretvorili su se u prave male diktatore i velik dio svijeta im je to dopustio.

Postoje i oni drugi znanstvenici i stručnjaci koji su se usprotivili takvom ludilu pa su neke zemlje, poput primjerice Švedske, kroz pandemiju prošle s puno manje glupih i beskorisnih ograničenja.

Suprotno dojmu koji se stječe iz medija, u Hrvatskoj oni koji žele biti diktatori i upravljati našim sudbinama nikada nisu bili u većini i nisu uspjeli nametnuti sulude mjere poput lockdowna, policijskog sata, ili korištenja propusnica za odlazak u trgovinu. Sada su ulozi puno veći, budući da je industrija pandemije jako narasla i postala puno, puuuno bogatija pa je i proračun za marketing i lobiranje narastao.Ja vjerujem u razum hrvatske Vlade i nadam se da neće popustiti pred ucjenama i lobiranjem.

Vjerujem i u razum hrvatskog naroda koji prepoznaje tko je tko i tko što i zašto radi. Oni koji i dalje promiču strah kroz medije sada sa nelagodom odlaze u restorane, ili čak hodaju ulicom. S druge strane mi koji se tom nametanju straha opiremo primamo podršku sa svih strana. Hvala svima za brojna pisma i poruke podrške. Na neka sam odgovorio, na brojna naprosto nisam stigao. Hvala i za ovu sliku”, ističe Lauc

Foto: Hina