Prostak Mamić se potpuno pogubio: Ja sam najpošteniji čovjek u Hrvatskoj, a ovo su kriminalci i lopovi

Prostak Mamić se potpuno pogubio: Ja sam najpošteniji čovjek u Hrvatskoj, a ovo su kriminalci i lopovi

Zdravko Mamić, pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora za gospodarski kriminal i izvlačenje 116 milijuna iz Dinama, izvanrednu presicu ima od 11 sati u Mostaru.

Popratite oluju koju sam pripremio onima koji se boje istine. Bez rukavica ću progovoriti o stvarima o kojima se drugi boje pričati, najavio je Zdravko Mamić izvanrednu presicu od 11 sati. Bjegunac od hrvatskog pravosuđa, pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora za gospodarski kriminal i izvlačenje 116 milijuna iz Dinama, presicu ima u hotelu Mepas u Mostaru. 

Mamić je krajem svibnja podnio i tužbu Europskom sudu za ljudska prava “zbog povrede prava na pravično suđenje, kršenja presumpcije nedužnosti te nezakonitog oduzimanja imovine od njegove supruge”, javljaju 24sata.

– Nismo se dosta dugo vidjeli, s obzirom na neke stare navike. Vidjeli ste da u posljednje vrijeme nisam istupao, osim periodično bih se nekada obratio preko Facebooka. Želio sam si priuštiti mir, život i opstojnost – rekao je na početku presice Mamić.

– Zahvalio bi se najgostoljubivijim ljudima na svijetu, Bošnjacima i Hercegovcima. Već sam godinama tu. Tu ću vjerojatno i, kako stvari stoje, umrijeti – istaknuo je Mamić.

– Povod zašto sam danas pred vama je odluka Ustavnog suda objavljena prošli tjedan u kojoj je još jednom taj sud se narugao meni i mojoj obitelji i zdravoj pameti, pravdi, ljudskosti, moralu – rekao je.

– Još jedan cirkus u režiji kriminalaca i lopova. Kažem im, nećete razbojnici, bando, kriminalčine na čelu s rektalnim alpinistom, huljom i uhljebom Šeparovićem… Isto vrijedi i za Vrhovni sud Republike Hrvatske. Jedni drugima drže ljestve. To važi i za sud u Osijeku za koje sam dokazao da su to kriminalci. Tu je i Državno sudbeno vijeće. Oni sudjeluju u najvećim zlima u Hrvatskoj, a kada je moja obitelj u pitanju, u progonu cijele obitelji  – rekao je.

Mamić tvrdi da se u Osijeku presuda može kupiti ‘za litru i vodu’ te da vlast voli korumpirane ljude na funkcijama kako bi njima mogla upravljati.

– Neovisan čovjek je za njih opasnost – istaknuo je Mamić.

Komentirao je i hrvatsku vlast.

– Oni zatvore rafineriju u Sisku. Potpuno je normalno da su oni donesli milijarde i milijarde kriminalnih odluka i štete za željeznice, ceste. To ih uopće ne interesira. Ljudima bacaju pijesak u oči, a iza kulisa se događa uništavanje i porobljavanje hrvatskog čovjeka – rekao je bjegunac.

Izvrijeđao je hrvatske ustavne suce.

– Imam potrebu da kažem tim sucima Vrhovnog Suda RH, Suda u Osijeku i u Zagrebu, vi ste zlo. Banditi, Sodoma, Gomora. Vi ste najveća kolera, gori ste od potresa, gori ste od pandemije covida, gori ste od ptičje gripe. Nema narod hrvatski budućnosti dok se vama ne stane na kraj. Vi ste tijela nepravde i zla. Vi banditi koji ste mi namontirali sudski postupak, jer djela za koje ste me osudili nikada se nisu dogodila – rekao je Mamić.

– Pred vama stoji najpošteniji čovjek koji je ikada hodao Hrvatskom – istaknuo je osuđeni bjegunac.

Zdravko Mamić komentirao je i bivšeg ministra obrazovanja Željka Jovanovića koji je ranije dobio spor protiv Mamića.

– On koji je silom htio uništiti Dinamo, reprezentaciju i nogomet, on dođe na Poljud i sjedi u loži i uživa u rezultatima reprezentacije. Da sam ja bio tamo, on ne bi ni ušao u stadion. Zamislite tu drskost da je on govorio kako treba isušiti močvaru, a onda dođe slaviti uspjehe reprezentacije. Onda ga još predsjednik države uzme za svog savjetnika za sport – objasnio je.

– Zamislite vi tu bandu. Oni su izmislili konstrukciju optužnice da sam ja neovlašteno iznio novac iz Dinama. Ako je Mamić iznio novac iz Dinama, nije ga iznio preko svog računa. Iznio ga je preko računa Modrića i Lovrena. Onda su oni trebali biti kao i ja u postupku – poručio je.

– Pogledajte što su oni napravili. Sjećate se za vrijeme sudskog postupka kada su Lovren i Modrić svjedočili na sudu istinu, ta banda je uz pomoć jednog medijsko-političkog stampeda napravila njih lopovima i podigla optužnicu protiv njih da su oni lažni svjedoci. Kada smo postali drugi na svijetu, onda su donijeli direktivu da se optužnica stavi van snage – objasnio je Mamić.

Rekao je da Modrića voli kao otac sina, da je on nogometna i ljudska veličina. Doveo ga je, kaže, iz Zadra kada je bio izbjeglica sa 14 godina.

– Ja sam ga uzeo u Dinamo kao izbjeglicu, nikad u životu nisam dobio ulaznicu ili dres od njega. Ali ta veličina nema hrabrosti da sazove ovakvu presicu i kaže: ‘Pa, bando jedna, ja znam da Mamić nije ništa ukrao.’ Ja sam podizao Modrića na noge i doveo ga na ovu razinu – rekao je.

– Ja sam otišao po Kovačića u Linz i doveo ga u Dinamo, ja sam iz Dragovoljca doveo Brozovića. Danas njih trojica pronose slavu diljem svijeta, a nijedan se ne usudi reći lijepu riječ za mene jer bi bili zgaženi. Ja znam da me ti dečki vole i poštuju, ali boje se – dodao je.

Mamić tvrdi da je “bandi uvijek bilo bitno uništiti Dinamo, reprezentaciju oko koje se okuplja Hrvatska”.

– Nisu mi stavili djelo da sam prao novac nego da sam neovlašteno iznio novac iz Dinama – rekao je.

Rekao je da su on i njegova obitelj nisu građani drugoga reda, već desetog jer nigdje ne mogu otvoriti račun.

Ispričao se što psuje i vrijeđa, ali kaže da se “ništa neće objaviti ako to ne napravi”.

Foto: Hina