Marija Selak Raspudić zgrožena ponašanjem Peđe Grbina: Kako se nakon grozne izjave o parazitima mogao šaliti i smijati

Marija Selak Raspudić zgrožena ponašanjem Peđe Grbina: Kako se nakon grozne izjave o parazitima mogao šaliti i smijati

Mostovcima u ponoć istječe rok za prikupljanje potpisa za referendum kojime žele ukinuti COVID potvrde. Na zagrebačkom glavnom trgu s zastupnicom Marijom Selak Raspudić razgovarao je reporter Nove TV.

Referendumom Most želi da se u Ustav uvrsti epidemija i pandemija te da Sabor odlučuje o ograničenju prava i sloboda, kao i epidemiološkim mjerama. Zatim, traže da se iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izbaci Stožer kao tijelo koje odlučuje o mjerama. Zahtijevaju i ukidanje COVID potvrda.

“Ne možemo još govoriti o konačnom broju potpisa. Mi smo optimistični”, rekla je te dodala da “ima šanse”. Selak Raspudić ne zamara se što će biti ako ne prikupe dovoljno potpisa. “Ja i cijela ekipa potpuno smo spokojni jer smo dali sve od sebe”, poručila je.

U srijedu je u Saboru bilo vrlo burno. Nastala je burna rasprava uoči glasanja o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

“U trenutku kada je Peđa Grbin rekao da mi parazitiramo na tuđoj smrti – mene je doista pogodilo. Nemam debelu kožu, ne mislim da je to normalno, niti u politici. Šokirana sam bila njegovom izjavom i činjenicom da je nakon toga se smijao i šalio na presici. Mene je to u dubini mog bića uzbunilo”, objasnila je Selak Raspudić.

Komentirala je i jesu li mostovci imali prešutni dogovor s drugim oporbenim strankama da ih podrže. “Mogu reći da smo o tome razgovarali i da ni oni sami nisu istaknuli ništa sporno u našim pitanjima. Mislim da je izrazito neuobičajeno i protivno dobroj saborskoj praksi da u trenutku kada imate opravdano oruđe protiv HDZ-a – umjesto da svi ujedinjeno napadnu HDZ, oporba se okreće protiv dijela oporbe.

Moja interpretacija je da je jedna izjava Zorana Milanovića o tome da je ljevica vjerno pala na testu ljudskih prava i sloboda pogodila u bit cijelog problema i da su se oni uplašeni tom izjavom osjetili prozvani i bili u strahu da se ovdje ne bi poduzelo sve što se moglo”, zaključila je.

U protekla dva tjedna predsjednika Mosta, Bože Petrova nije bilo na vidiku. “Itekako je djelovao, samo na jugu gdje najbolje poznaje teren”, rekla je. 

Foto: Hina