Marin Miletić želi omogućiti građanima da “rešetaju” zastupnike: Hoće li ga poslušati Jandroković?

Marin Miletić želi omogućiti građanima da “rešetaju” zastupnike: Hoće li ga poslušati Jandroković?

Marin Miletić predložit će predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokovića da građani jedanput mjesečno mogu doći u Sabor postavljati pitanja zastupnicima.

” Prijedlog: svaki prvi utorak u mjesecu CIJELI dan u Saboru sa svojim narodom.

Ono, organiziramo sustav prijava, službe prođu što moraju i taj prvi utorak u mjesecu od 9h do 19h s pauzom za objed primamo građane u Hrvatski sabor. Svi zastupnici. Građani imaju po 10 minuta da nam kažu što god žele – i da postave dva pitanja nekom od zastupnika. Zastupnici imaju moralnu obvezu odgovoriti najviše do 2 minute. Svakih 15min – novi građanin govori i postavlja pitanja.Mislim da je ovo nužno.

Da prostite, možda bi tada neki zastupnici iz srama barem taj utorak došli do Sabornice. Drugo, nas zastupnike je hrvatski narod birao u parlament. Najmanje što mi kao zastupnici možemo JEDAN PUT MJESEČNO stati ispred svojih građana i da nam tada građani, bez ikakvih ograda, slobodno kažu što god žele, licem u lice.

Dobro bi bilo da barem 2x godišnje ovako radi i Vlada na čelu s Premijerom. Ali, eto, to ćemo mi urediti kada preuzmemo odgovornost za vođenje Države. Ne vjerujem u vlast koja se boji svoga naroda. Tu nešto duboko ne valja. Predložit ću ove bliske susrete vladajućima.

Nadam se da ćemo podignuti demokraciju ovim na još jednu veću razinu. A ako se treba crvenjeti od srama radi pogrešaka, neka se crveni bilo tko od nas kada se budemo gledali oči u oči s ljudima”, napisao je Miletić.