Mladi Jastreb prostački napao novinare: Zašto se susjedi žale na njega

Mladi Jastreb prostački napao novinare: Zašto se susjedi žale na njega

Svinje i konji uništavaju im usjeve, ograde i njive, a psi napadaju djecu. Mještani malog sela Prečno kraj Ivanić-Grada već godinama prstom upiru u umirovljenog brigadira Branka Borkovića, poznatog pod nadimkom Mladi Jastreb, i prijavljuju ga institucijama zbog štete koju im, tvrde, uzrokuju njegove životinje.

Istražujući priču, ekipa Provjerenog posjetila je i adresu brigadira koji ih je dočekao prijetnjom – razbit će i njih i kameru, javlja Dnevnik.hr.

Mještani su se obratili Provjerenom jer kažu da više ne znaju što činiti. Tvrde da teror nad njima traje godinama, štete koje su im nanesene su velike, a posljednja u nizu je – pokolj ovaca. Zna se, kažu, čiji su psi to učinili, javlja Tportal.

“Od Borkovića crni, tri komada. Kad su poklali ovce, kod mene su pili vodu, bili su žedni i otišli su doma”, kaže jedan od mještana.

Drugu stranu priče ekipa Provjerenog htjela je doznati od samog umirovljenog brigadira, no umjesto razgovora dočekao ih je neugodan susret.

“Razbil vam bum kameru i vas, to slobodno objavite! Objavite kaj god hoćete je** mi se živo kaj budete objavljivali i vi i HTV, i Milanović i Plenković, i sva ta bagra. Baš me briga živo i za ovu je**nu državu i za vas i za vaše gazde i za svu tu bagru koja tu je**”, izgovorio im je Borković.

Foto: Hina