Mostovci se požalili: Htjeli smo Klisoviću znatno smanjiti plaću, ali to nije dopustio Tomašević

Mostovci se požalili: Htjeli smo Klisoviću  znatno smanjiti plaću, ali to nije dopustio  Tomašević

Danas je u Gradskoj skupštini Grada Zagreba prva radna sjednica novog saziva Gradske skupštine.

U prijepodnevnom dijelu sjednice između ostalog raspravljalo se i o prijedlogu odluke o plaći predsjednika i potpredsjednika Gradske skupštine, stoji u priopćenju Mosta.

Prijedlog gradonačelnika Tomaševića, koji je posljedica njegova dogovora s predsjednikom Skupštine Klisovića, bio je da se plaća predsjednika skupštine smanji za 9%, odnosno da po novom izračunu iznosi oko 19.000 kn.

Klub Mosta u Gradskoj skupštini, predložio je amandman kojim bi plaća predsjednika Skupštine iznosila dvije prosječne plaće isplaćene u Gradu Zagrebu, odnosno oko 15.000 kn. No većina u Gradskoj skupštini odnosno zastupnici iz platforme Možemo i SDP-a nisu dozvolili čak niti da amandman dođe na glasovanja, a kamoli da bi isti podržali.

„Krajnje je licemjerno javno zagovarati demokratičnost i inkluzivnost, a u praksi zazirati od istih. Bježanje od sučeljavanja argumenata i onemogućavanje glasovanja tipični su obrasci totalitarnog ponašanja. Nadam se da je ovo bila samo trenutna slabost vladajućih, a ne njihova trajna osobina.“ Izjavio je dr, Trpimir Goluža, predlagatelj Mostova amandmana.

Zanimljivo je da izglasanom odlukom predsjedniku Skupštine koeficijent smanjen za 9 %, dok se za pročelnike gradskih službi i savjetnike traži smanjenje koeficijenta od 25-30%.