Nagrada za krađu: HDZ-ovac koji je krao željezo dobio otpremninu

Nagrada za krađu: HDZ-ovac koji je krao željezo dobio otpremninu

Stjepan Turković, jedan od bivših viđenijih karlovačkih HDZ-ovaca, koji je u srpnju uhvaćen u krađi željezne armature, više nije djelatnik Županijske uprave za ceste, gdje je radio kao savjetnik.

Iako je neposredno nakon ovog neugodnog čina ravnatelj ŽUC-a Darko Bebić rekao kako Turkoviću neće uručiti otkaz jer je “krao izvan radnog vremena”, Turković je ipak dobio – poslovno uvjetovani otkaz; javlja Jutarnji list.

Naime, Upravno vijeće ŽUC-a je na sjednici 23. kolovoza odlučilo da će preustrojiti sustav, pa su tako ukinuli radno mjesto “savjetnik-ravnatelj”. Navode da su razlozi organizacijski. Neslužbeno doznajemo da su – politički. Prije toga je Turković izašao iz HDZ-a kako bi preduhitrio izbacivanje. Sada su ga se riješili i iz ovog županijskog poduzeća.

Iako je Turković odluku primio teška srca, jer će za godinu dana imati uvjete za mirovinu, otpremnina od 32.500 kuna olakšat će mu dane čekanja prve penzije.

Inače, do sada je bila ustaljena praksa uhljebljivanja u ŽUC-u da novom ravnatelju bivši ostaje kao savjetnik. Podsjetimo, aktualnom ravnatelju Bebiću je i službeno glavna menadžerska referenca za ovaj posao bila to što je bio tajnik HDZ-a Karlovačke županije.

Foto: Hina