Nikola Grmoja uvjeren: Plenković i Vučić su dogovorili igrokaz oko Jasenovca. A ključni čovjek je Pupovac

Nikola Grmoja uvjeren: Plenković i Vučić su  dogovorili igrokaz oko Jasenovca. A ključni čovjek je Pupovac

Nikola Grmoja smatra da su se Vučić i Plenković dogovorili igrokaz oko posjeta Jasenovcu.

“Kakav igrokaz za međusobno pumpanje popularnosti Vučića u Srbiji i Plenkovića u Hrvatskoj preko Pupovca. Vučić želi navodno mimo protokola ući u Hrvatsku i onda javi Pupovcu koji javi Plenkoviću i Plenković to stopira. Smijurija”, ističe Grmoja.

Podsjetimo, Vučić je, prema izvorima Jutarnjeg lista, kontaktirao predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatni posjet Jasenovcu, mjestu na kojem se za vrijeme NDH nalazio ustaški koncentracijski logor u kojem su stradali brojni Srbi u Drugom svjetskom ratu. Pupovcu je navodno rekao da dolazi u privatni posjet Hrvatskoj i ako želi da mu se može i on pridružiti, a ako smatra da to treba, da obavijesti i hrvatsku Vladu. Pupovac je to prenio premijeru Andreju Plenkoviću.

– Nije poštivao nijedan protokol, sve je htio napraviti mimo procedura i pravila o diplomatskim odnosima. Htio je sa svojim TV ekipama prijeći hrvatsku granicu i ovdje raditi što želi. Ali, premijer Plenković i Vlada jasno su rekli ne. Mi smo samostalna država, članica EU-a i NATO-a i ne može on ovdje raditi što želi. Politika “svesrpskog sveta” u Hrvatskoj mu neće proći. Ovdje nema nijedne dobre namjere, nijednog čina koji bi doprinio normalizaciji odnosa. Ne daje nam informacije o nestalima u Domovinskom ratu, ne govori o tome kako će procesuirati ratne zločince, htio je jednostavno napraviti kaos prije Oluje, ali mi smo u Vladi jasno rekli kako to ne dolazi u obzir – poručuju iz hrvatske Vlade, navodi Jutarnji.

Foto: Hina