Obrat u Splitu: Željko Samardžić će ipak održati koncert?

Obrat u Splitu: Željko Samardžić će ipak održati koncert?

Novi problemi stigli su iz Splita koji se nadovezao na već višetjednu temu zabrane nastupa pjevača iz susjednih država na našem tlu. Ovog puta, ravnatelj Park-šume Marjan želio je zabraniti nastup Željka Samardžića.

Nastup je bio dogovoren za 19. kolovoza pred splitskom publikom na Sustipanu, a ravnatelj Park-šume Marjan Marko Pejnović rekao je da Samardžić neće nastupati.

“Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Glazba Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu”, rekao je Pejnović za Slobodnu Dalmaciju.

Index.hr neslužbeno doznaje da će Grad, iako je ravnatelj Park-šume htio zabraniti koncert, dopustiti da se održi. Kažu da oni imaju zadnju riječ u vezi zabrana te da je ravnatelj, bez konzultacija s Gradom, dao izjavu da zabranjuje koncert.

Inače, organizatori koncerta iz tvrtke Ona moja d.o.o. poslali su zahtjev za izdavanjem jednokratnog koncesijskog odobrenja 19. kolovoza u svrhu održavanja Željkova koncerta na spomenutoj lokaciji. Međutim, stigao im je odgovor: “Poštovani, vaš zahtjev je odbijen”, bez dodatnog obrazloženja.

“Zanima nas tko je taj koji procjenjuje što je primjereno, a što nije. Ravnatelj park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema. S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike, da mu je majka Hrvatica…, ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru slijedom koje će netko određivati što se smije, a što ne smije slušati”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Domagoj Petričević, direktor tvrtke Ona moja, prenosi Dnevnik.hr.https://showbuzz.dnevnik.hr/showbuzz/celebrity/zeljku-samardzicu-zabranjen-koncert-na-sustipanu—771921.html

“Najbolji način zabrane tog istog događaja bio bi da se on održi, a da nitko ne dođe, što bi značilo da nitko ne podržava tu glazbu. A ne ga braniti na ovakav način”, dodao je.

Organizator koji je namjeravao realizirati odbijeni koncert na Sustipanu ne kani krenuti u potragu za novom, ljetnom lokacijom Samardžićeva koncerta u Splitu.

A razlog je nedostatak prikladnog prostora.

”Spaladium Arena je zatvorena, na Gripama su sportski objekti i prioritet su sportaši, ali i sajmovi, koji su tamo prebačeni iz Spaladiuma. Nema ni slobodnih termina… Jednostavno, u Splitu nema adekvatne adrese za događaj ovog tipa, nema alternativne lokacije za koncert od dvije do tri tisuće ljudi”, govori Petričević.

Podsjetimo, proteklih nekoliko tjedana u hrvatskim medijima pisalo se o zabrani koncerta Dragana Kojića Kebe, Ane Bekute i Zorane Mićanović u pulskom Domu Sportova Mate Parlov, koji je gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio.

Zabrana je potaknula brojna negodovanja, ali i podršku istomišljenika, a sada je priča dobila i nastavak zabranom Željka Samardžića.

Foto: Screenshot/ You Tube