Plenković otkrio o čemu je u Vukovaru razgovarao s Milanovićem: Predsjednik zakopčan do grla

Plenković otkrio o čemu je u Vukovaru  razgovarao s Milanovićem: Predsjednik zakopčan do grla

U Vukovaru se danas obilježava 30 godina od sloma herojske obrane grada i agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba u kojoj je poginulo i nestalo 2717 hrvatskih branitelja i civila, a grad je gotovo sravnjen sa zemljom.

Vukovar je, uz tisuće građana iz cijele zemlje, stigao i državni vrh.

“Danas se prisjećamo heroja kojima cijeli hrvatski narod duguje slobodu, demokraciju i život kakav imamo. Vukovar je Hrvatska i Hrvatska je Vukovar. To se vidi danas ovdje, to se osjeća u narodu, poštuje se Vukovar i žrtva Vukovara. On je zalog naše budućnosti i žrtva nikad neće biti zaboravljena”, rekao je premijer Plenković dodajući da je upravo to razlog da se više ulaže u Vukovar.

U Vukovaru je i predsjednik Zoran Milanović, no on, prema sadašnjim najavama, neće davati izjavu.

Nakratko se pozdravio i porazgovarao s premijerom koji je kasnije u razgovoru za N1 rekao o čemu su pričali.

“Mi smo razgovarali o tome koliko je važan današnji dan i koliko je važno da sve dobro protekne. Ovdje smo svi s istom namjerom. Mislim da moramo biti konstruktivni, činiti dobro ljudima koji su nam dali povjerenje, nama je važno da ljudi rade, da Hrvati imaju veće plaće, da Hrvati imaju gospodarski oporavak, da država bude bolja nego što je bila onog momenta kad smo dobili povjerenje. Mi se trudimo da idemo naprijed, a neki se trude da mi propadnemo”, kaže.

Foto: Hina

Facebook Comments