Predao se Čuba: Završio je u lisičinama jer je htio pregaziti policajca

Predao se Čuba: Završio je u lisičinama jer je htio pregaziti policajca

Nakon devet dana bježanja zbog darmara na Novom Čiču, gdje je autom pokušao pregaziti policijskog službenika tijekom postupanja, policajci iz Odjela za potrage stavili su lisice na ruke Josipu Medariću (48) zvanom Čuba.

Tereti ga se za pokušaj teškog ubojstva policajca. Po dovršetku istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku te je potom, uz kaznenu prijavu, doveden na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici, javlja Jutarnji list.

Skrivao lice

Dok je izlazio s lisicama na rukama iz policijskog kombija skrivao je lice pod kapuljačom, a koju je tajnu skrivao pa je pod svaku cijenu odlučio pobjeći na stravičan način kršeći zakon, možda se nikada ne otkrije.

Prema kaznenoj prijavi, nemile scene odvijale su se 12. prosinca 15-ak minuta poslije ponoći na makadamskoj cesti u Novom Čiču na velikogoričkom području.

Pod okriljem noći dvojica policajaca Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice pokušavala su svjetlosnim signalima zaustavili Audi A3 zagrebačkih oznaka ispred kojeg je bilo, kako doznajemo, još jedno vozilo. Za razliku od te “predvodnice” koja se uspjela odvesti u noć, Audi A3 je usporen, ali na kratko.

U trenutku kad je policijski službenik izašao iz službenog vozila kako bi pokušao legitimirati vozača Audija na sebi je imao reflektirajući prsluk s natpisom “policija”, a oko vrata i službenu značku kojom se legitimirao.

Pucali mu u gume

Međutim, legitimiranje vozača se pretvorilo u nemoguću misiju. Policajac je rukom pokazivao vozaču da stane, ali vozač Audija se prvo udaljio desetak metara unazad, da bi potom promijenio smjer i uzevši “zamah” krenuo naprijed na policajca koji je počeo hodati unazad te se spasio od naleta bacanjem leđima na haubu policijske Suzuki Vitare na kojoj su bila upaljena plava trepteća svjetla.

A vozač Audija je, da izbjegne, pak, nalet na policijski auto, naglo skrenuo te je, izbjegavajući hice koje je ispaljivao u pneumatike Audija drugi policajac, pobjegao u noć. Ali na poznatu adresu. Auto je ostavio u dvorištu kuće na adresi stanovanja, nakon čega je pješice pobjegao u nepoznato i od tada se skrivao na nepoznatoj lokaciji.

Iako je ime Josipa Medarića otprije dobro poznato policiji, prema aktualnoj kaznenoj evidenciji osuđen je za samo jedno kazneno djelo krivotvorenja isprava. Inače, šire velikogoričko područje, počevši od lokacije na Čiču gdje je došlo do pucnjave, stalno je pod budnim okom policije. Učestalo se kontroliraju osobe i vozila u potrazi za krijumčarima ljudi, droge, duhana. Policija je Medarićeve susjede zatekla u njegovu dvorištu dan nakon Medarićeva bijega te su uvjereni da se razlog krije možda u čašici alkohola više pa samim time i strahu od oduzimanja vozačke.

Foto: Hina