Preminuo poznati estetski kirurg: Imao je 60 godina

Preminuo poznati estetski kirurg: Imao je  60 godina

Poznati estetski kirurg Zoran Žgaljardić preminuo je u srijedu, 11. siječnja. Zoran Žgaljardić dobitnik je niza nagrada za svoj rad. U studenome 2022. mu je u Dubaiju dodijeljenja još jedna nagrada kojom je postao Ambasador Internetional Business Instituta.

Bio je vlasnik Centra estetske kirurgije – dr. Žgaljardić u Opatiji i u Zagrebu, a posjećivao ga je velik broj slavnih, javlja Novi list

Doktor Žgaljardić rođen 1962. godine u Rijeci. Diplomirao na Medicinskom fakultetu u Rijeci , specijalizirao maksilofacijalnu kirurgiju i subspecijalizirao plastičnu kirurgiju glave i vrata, te položio ispit za općeg kozmetskog kirurga pri Internacionalnoj akademiji za kozmetsku kirurgiju (IACS). Magistrirao i doktorirao na Medicinskom fakultetu u Rijeci.

U jednom intervjuu otkrio je zašto je postao estetski kirurg.
“Tijekom specijalizacije bavio se sam se tumorima i ozljedama glave i vrata što je uključivalo i rekonstrukciju defekta što mi je predstavljalo veliki izazov i interes, a i tada estetska kirurgija u Hrvatskoj nije bila toliko eksponirana te sam se uputio na edukaciju u New York i tada mi se jednostavno otvorilo potpuno novo polje interesa. Tada mi je taj put došao prirodno, predstavljao novi interes, a kirurška baza koju sam do tada imao bila je odlična platforma za nadogradnju”, istaknuo je doktor Žgaljardić. Govorio j ei o tome koji su estetski zahvati trenutno najtraženiji u Hrvatskoj i u svijetu.

“U mlađoj dobnoj skupini je svakako augmentacija dojki, korekcija nosa i kirurgija oblikovanja tijela u svim dobnim skupinama. Tu svakako moram spomenuti lasersku liposukciju kao veliki napredak u tom polju radi boljih rezultata i kraćeg vremena oporavka i jako sam ponosan na činjenicu da sam bio jedan od pionira te tehnike u svijetu i danas pozvani predavač na tu temu. Kirurgija pomlađivanja, kao face lifting i korekcija kapaka je nešto što je iznimno traženo u zrelijim dobnim skupinama, kako ženske tako i muške populacije”, naglasio je doktor Žgaljardić koji j e uvijek naglađavao da je i njegova kći dr. Ivonne Žgaljardić također plastični kirurg.

Foto: Facebook