Prosvjed na Markovom trgu zbog covid potvrda: Kakva je uloga Vice Batarela

Prosvjed na Markovom trgu zbog covid potvrda: Kakva je uloga Vice Batarela

Na Markovu trgu u Zagrebu na kojem je sjedište Vlade i Hrvatskog sabora, u ponedjeljak navečer okupilo se 300-tinjak prosvjednika, protivnika šireg uvođenja covid potvrda koje će od 15. studenoga biti obavezne u svim javnim i državnim službama, javili su mediji.

Nije poznato je li prosvjed bio prijavljen, a na Trg je ubrzo stigla i policija pa su se prosvjednici razišli, javlja N1.

Okupljeni su nosili lampione, rekavši da je to ‘simbolično svjetlo protiv tame’ u koje nas, kako tvrde, uvode covid-potvrde. Najavili su ‘dolazak pred Vladu’ svake večeri.

Inače, konzervativna katolička aktivistička udruga Vigilare prije dva dana prosvjed je najavila na facebook profilu gdje su objavili da “imaju pravo donijeti svjetlo u mrak”.

“Razgovori na trgu Sv. Marka su stvarno… razgovori zabrinutih ljudi, zabrinutih roditelja, liječnika, pravnika, sveučilišnih profesora, mladih, radnika, navijača… svih slojeva društva, nekakav narodni forum ili sabor.

Dvije stvare se ističu:

1. Nismo za podijele na cijepljene i necijepljenja. To je svačija osobna odluka i u vlastitim obiteljima imamo jedne i druge. Nesmijemo dozvoliti podjelu na tu osnovu;

2. Vladajuća politička elita je uzurpirala previše moć i de facto uvela prisilno cijepljenje te suspendirala ljudska i građanska prava.Protiv ove druge točke dižemo svoj glas… i nastavljamo kroz razgovore pokazati svoje nezadovoljstvo i tražiti riješene.A inače, čisto ljudski, lijepo je družiti se s različitim ljudima i razmjenjivati mišljenja, zabrinutost i stavove. Puno bolje nego da pasivno pratimo masovne mediji”, napisao je Batarelo u najnovijoj objavi.