PUNO NEJASNOĆA: Kako je u Osijeku ubijena mlada studentica. Policajac je u početku tvrdio da se ubila?

PUNO NEJASNOĆA: Kako je u Osijeku ubijena mlada studentica. Policajac je u početku tvrdio da se ubila?

Policijski su službenici u srijedu u 22:09 sati zaprimili početnu dojavu o smrtnom stradavnju mlade ženske osobe. Prema početnim saznanjima, ta dojava nije ukazivala da se radi o kaznenom djelu. Daljnim dokaznim radnjama, očevidom, obavijesnim razgovorima i kroz obdukciju došlo se do saznanja da je 27-godišnjak, inače policijski službenik PU osječko-baranjske, počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti na štetu 21-godišnjakinje djevojke Mihaele Berak s područja grada Osijeka, a vezano za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

U suradnji s Državnim odvjetništvom, proveo se niz dokaznih radnji, a zbog nepristranosti postupanja, očevidom je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Osijeku – kazao je načelnik Sektora kriminalističke policije Krunoslav Patača. Mladom policajcu prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina.Zbog osobito teških okolnosti kaznenog djela, policija je u kaznenoj prijavi predložila određivanje istražnog zatvora za Marka S, ističe Večernji list.

Naravno da ova kvalifikacija kaznenog djela ne obvezuje državnog odvjetnika, koji može istu potvrditi ili odrediti drugu kvalifikaciju – napomenuo je on, dodajući kako treba proći još vremena da se utvrde određene činjenice, no da su i one koje su utvrđene od strane policije nepobitne. Na upit je li istina da je policajac u početku svojim kolegama tvrdio kako se djevojka ubila i da je na ispitivanju nekoliko puta mijenjao iskaz., kazao je kako ne može to komentirati zbog tajnosti istrage, ali da može napomenuti kako je krim istraživanje bilo kompleksno.

Osmrtnica za ubijenu studenticu

Sama činjenica da se radi o policijskom službeniku je za nas teška i svjesni smo da to šteti ugledu policije, ali trudit ćemo se pokazati im da mogu imati povjerenja u nas – poručio je Patača.
Otkrio je i kako je osumnjičenik nakon 11-omjesečnog tečaja na policijskoj akademiji završio osnovnu obuku za policijskog službenika.

-U listopadu prošle godine raspoređen je na radno mjesto vježbenika u Postaji prometne policije Osijek, kao policijski službenik za sigurnost cestovnog prometa. Osobno oružje je zadužio 9. kolovoza za koje je prošao obuku za sigurno rukovanje. Nikakve okolnosti što je mlad i nema dugo oružje ne umanjuju njegovu odgovornost – kazao je Patača. Zbog tajnosti postupka, nije mogao reći kad je točno djevojka usmrćena, no kazao je kako se to dogodilo nedugo prije dojave policiji.

Inače, tragično stradala djevojka bila je uzorna studentica i sportašica, pohađala je Pravni fakultet u Osijeku i uspješno se bavila i taekwondoom, sportom u kojem je ostvarivala zapažene rezultate. Njezina obitelj i prijatelji žele znati što se točno dogodilo u stanu 27-godišnjaka.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina