Raspudić poručio Zekanoviću: Vi ste HDZ-ova oporba, primitivni, neuki, marginalni i uvijek spremne uprskati svaku akciju

Raspudić poručio Zekanoviću: Vi ste HDZ-ova oporba, primitivni, neuki, marginalni i uvijek spremne uprskati svaku akciju

Imenovanje Roberta Šveba glavnim ravnateljem HRT-a, zbog čega oporba već dulje proziva vladajuće, u utorak je posvađalo i samu oporbu u Saboru, točnije zastupnike Ninu Raspudića (Most) i Hrvoja Zekanovića (Hrvatski suverenisti).

Naime, Raspudić je žestoko uzvratio Zekanoviću koji je ponovio da je Šveb loš kandidat i da će glasovati protiv njegova imenovanja, ali da se Suverenisti ne namjeravaju grliti sa “Benčić, Raukar, Glasovac…”, niti se “valjati u fotelji predsjedavajućeg ako napusti dvoranu”, javlja Direktno.

“Oporba smo i potrudit ćemo se da aktualna Vlada traje što manje, ali ne namjeravamo sudjelovati u cirkusu i igrokazu”, opetovao je Zekanović.

Raspudić Zekanoviću: Sramite se!

Raspudić mu je uzvratio da se u Saboru  nitko nije grlio ni pravio cirkus, da postoji suptilna razlika između njih. “Vi se HDZ-ova oporba, a mi smo oporba HDZ-u, jer upravo vas takve trebaju –  primitivne, neuke, marginalne, uvijek spremne uprskati svaku akciju, sramite se!”, poručio je Zekanoviću i zaradio opomenu.   

“U Saboru postoje pametni i pametnjakovići”, rekao mu je Zekanović u raspravi o Švebovu imenovanju, koje je formalno predložio Odbor za medije.

Odbor predlaže da se za glavnog ravnatelja imenuje Šveb, rekla je predsjednica Odbora Natalija Martinčević (Reformisti),  podsjetivši da ga Sabor imenuje većinom glasova svih zastupnika na mandat od pet godina.

“HRT je danas u sumraku novinarstva i demokracije, ovim izborom će postati totalni, crni mrak”, istaknuo je Krešo  Beljak (HSS), koji je Martinčević poručio da je za govornicom “kao Pedro koji treba visjeti zbog odluke”.

“Žao mi vas je, razmislite da odustanete od sudjelovanja u ovoj farsi”, prozvao je predsjednicu Odbora koja je na oporbene prozivke uzvratila da je proceduru proveo Nadzorni odbor HRT-a, njen Odbor prihvatio sve pravovaljane  kandidature, obavio razgovore sa svim kandidatima i temeljem toga donio odluku većinom glasova.

Izbor koji će pasti na Ustavnom sudu

Katarina Peović (RF) odgovorila joj je kako nije točno da Odbor mora prihvatiti odluku koju mu je poslao Nadzorni odbor.

Sabor ima mogućnost smjene Nadzornog odbora, imali ste sve podatke da je riječ o nezakonitom izboru kandidata koji je u debelom sukobu interesa i velika je mogućnost da će takav izbor pasti na Ustavnom sud, naglasila je.

 “Ne mogu komentirati tko je što znao, mislio”, uzvratila je na upit misli li da su sjednice Odbora i cijeli postupak imenovanja bili tek farsa, jer se tjednima unaprijed znalo tko je kandidat ministrice Nine Obuljen Koržinek.

“Vaš odgovor je iznimno kratak jer znate da se nema ništa bitno dobro izgovoriti o Švebu”, kazao joj je Vilim Matula (ZLB).

 “Nije točno da ste morali prihvatiti odluku koju vam je poslao Nadzorni odbor, Sabor ima mogućnost njegove smjene, imali ste sve podatke da je riječ o nezakonitom izboru kandidata koji je u debelom sukobu interesa i velika je mogućnost da će takav izbor pasti na Ustavnom sudu”, istaknuo je.

Foto: Hina