Sumrak razuma: Zoran Šprajc iskoristio smrt novinara Vladimira Matijanića za napad na Bakića i Lauca

Sumrak razuma: Zoran Šprajc iskoristio smrt novinara Vladimira Matijanića za napad na Bakića i Lauca

Zoran Šprajc iskoristi je smrt novinara Vladimira Matijanića za još jedan bezobziran napad na Nenada Bakića i Gordana Lauca. Njegovu sramotno objavu prenosimo u cijelosti.


„Bijesan sam i ogorčen. Ne samo zato što je zbog očite liječničke nonšalancije život izgubio jedan vrhunski novinar i komentator, (čak se ne usudim reći “kolega” jer je svojim djelom i stavom daleko nadmašivao moje visine)
nego sam bijesan i ogorčen jer ovdje nije riječ o “liječničkoj grešci” jednog doktora ili jedne sestre.

Ovdje je riječ o grešci kompletnog zdravstvenog pogona u Splitu. Od bolnice do službe Hitne pomoći. O grešci u mentalitetu tamošnjeg zdravstvenog osoblja koje nakon svega i dalje smatra da je kovid neka bezvezna iili izmišljena bolest koju je dovoljno “ispišati u lonac pokraj kreveta”. (O čemu govori i mizeran broj cijepljenih zdravstvenih radnika u Dalmaciji.)


Bijesan sam i ogorčen ne samo zbog besmislene smrti Vladimira Matijanića kojeg je ubila nonšalancija splitskog zdravstvenog sustava nego sam bijesan i ogorčen zbog svih drugih tragedija i smrtnih ishoda koji su se zbog takve nonšalancije dogodili a za koje nikad nismo doznali.


Bijesan sam i ogorčen na sve one znanstvene i poluznanstvene šarlatane, luđake, budale,
matematičke i glikanske psihopate i njihovu medijsku sljedbu koji su takvu zdravstvenu nonšalanciju u javnom prostoru poticali i podgrijavali.


I da, bijesan sam i ogorčen jer sam Vladimira Matijanića uskoro trebao upoznati a nisam stigao. Zavidim svima koji ste ga znali”, napisao je Šprajc.