Smještaj na Olimpijskim igrama u Parizu: Sandra Perković Elkasević pobunila se protiv kreveta od kartona i soba bez klime

Smještaj na Olimpijskim igrama u Parizu: Sandra Perković Elkasević pobunila se protiv kreveta od kartona i soba bez klime

Na društvenim mrežama Sandra Elkasević izrazila je veliko nezadovoljstvo najavljenim uvjetima u olimpijskom selu tijekom Olimpijskih igara u Parizu. Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša najavio je da će hrvatska delegacija pokušati posegnuti za staromodnijim rješenjima.

U skladu s održivim politikama organizatori su za sportaše namijenili krevete od kartona, koji su, kažu, iznimne izdržljivosti, te koji će naknadno biti reciklirani. Sustav hlađenja ne podrazumijeva upotrebu za okoliš štetnih klima uređaja, nego se će se prostori rashlađivati na prirodan način, sustavom geotermalne energije. Na putu do željenih uspjeha sportaši očekuju najbolje uvjete, a na olimpijskim odborima je da nađu najbolja rješenja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Sada se svi čude što je smiješni Alen Babić nokautiran nakon 36 sekundi: Pa što su očekivali od ovog boksačkog šarlatana?

– Sad radimo ozbiljno na tome da ispitamo mogućnosti poboljšanja uvjeta smještaja naših sportaša, jer puno njih i naših i drugih ima primjedbe na olimpijsko selo. Vjerojatno ćemo nabaviti određene klima uređaje i neku drugu opremu. Televizore smo već nabavili i nadamo se da nam organizatori u tom smislu neće raditi problem , rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, javlja HRT.

Šef hrvatske olimpijske delegacije Damir Šegota umanjuje probleme o kojima se piše:

– Mislim da je ovo malo preuveličano, danas smo poslali upit i dobili odgovor. Naš dio je klimatiziran, ima sendvič panele koji garantiraju spuštanje temperature 6-8 stupnjeva tijekom dana i noći. Ne bi tu trebalo biti problema. Ono što je bitno za reći je da su to eko-igre i nismo mi odlučili da ne bude klima, nego MOO, moramo se prilagoditi procedurama koje oni propisuju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Sada se svi čude što je smiješni Alen Babić nokautiran nakon 36 sekundi: Pa što su očekivali od ovog boksačkog šarlatana?

U našoj misiji više se brinu o sigurnosti sportaša u turbulentim političkim vremenima, kako u samoj zemlji domaćina, tako i na globalnoj razini.

– Svi mi sa pozornošću pratimo ono što nema veze s Olimpijskim igrama i sprotom, primjerice parlamentarnim izborima u Francuskoj i sve posljedice toga. Vidjet ćemo jer i dalje ostaje briga svih mojih kolega što se tiče sigurnosti jer to je sad prioritet broj jedan, kaže Mateša, a Šegota ističe:

– Mi smo u misiji planirali prostor za druženje sportaša i ljudi koji će biti u delegaciji da ih obeshrabrim da izlaze van. Mi smo odgovorni za njih dok god su tamo i što dulje budu u selu sigurniji sam da se ništa neće desiti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Točan podatak kojeg svi žele znati: Koliko ima braniteljskih mirovina i koliko one iznose

Podsjetimo, naša osvajačica dvaju olimpijskih zlata, Sandra Perković Elkasević, na Instagramu je objavila story u kojem je bila vrlo kritična na račun organizatora.

– Kreveti i stolice od kartona, sobe bez adekvatnog sustava rashlađivanja? Je li to san svakog sportaša?! Nakon godina treniranja, odricanja i sanjanja kako jednog dana postati olimpijac, kako s ponosom braniti boje Lijepe naše, sve to ostvariš i onda završiš u kamenom dobu. Kratki upit za organizatore, da li je potrebno ponijeti i alat za lov? Kako bismo imali pravo na objed?

Foto: Hina