Spalionica otpada na Rebru: Je li moguće da netko “pakira” Plenkoviću?

Spalionica otpada na Rebru: Je li moguće da netko “pakira” Plenkoviću?

Doktor Trpimir Goluža, vijećnik Mosta u zagrebačkoj Skupštini, komentirao je najavu izgradnje spalionice zaraznog medicinskog otpada u sklopu KBC-a Zagreb.

“KBC Zagreb najveća je bolnička ustanova u Hrvatskoj. U potpunom je državnom vlasništvu, tako da Država de fakto i de iure određuje što će se, kad i kako raditi na KBC-u. Uporno inzistiranje na izgradnji spalionice zaraznog medicinskog otpada u sklopu KBC-ovog bolničkog kompleksa u gusto naseljenom rezidencijalnom dijelu Zagreba, u neposrednoj blizini mnogim Zagrepčanima omiljene park šume Maksimir, toliko je nerazumna i neprihvatljiva namjera da pobuđuje sasvim realnu sumnju da njome netko smišljeno želi naštetiti predsjedniku Vlade RH.

U demografski opustošenoj državi, u kojoj deseci km2 zemlje zajape potpuno ispražnjeni od živih bića, genijalni HDZ-ovi zdravstveni umovi odlučili su postrojenje za besprekidno spaljivanje opasnog, zaraznog medicinskog otpada smjestiti u neposrednu blizinu stambenih objekata, dječjih igrališta i vrtića, škola, crkvi, domova umirovljenika i zelene oaze grada. Kao da će, spaljivanjem otpada iz postrojenja sukljati kisik, a ne opasni karcinogeni dioksini i furani. Nevjerojatno! Zna li premijer Plenković što mu se sprema u Maksimiru?

Zna li da se u njegovo ime nameće izrazito skupo i ekološki neprihvatljivo tehnološko rješenje štetno po zdravlje ljudi? Je li svjestan koliku mu potencijalnu političku štetu može nanijeti oživotvorenje ovog sumanutog projekta?Tko to sabotira premijera?

Je li to kontroverzni ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić ili predsjednica njegova Upravnog vijeća Iskra Primorac, supruga silno ambicioznog novopečenog ministra financija Marka Primorca?

Bilo kako bilo, na potezu je premijer Plenković. Na njemu je odluka hoće li postati politička žrtva sumanute, nehumane ideje svojih posilnih ili će vođen zdravim razumom postati politički i spasitelj zdravlja tisuća Zagrepčana. Plenki, čuvaj Zagreb”, napisapo je Trpmir Goluža.

Foto: Hina