Stipe Petrina neprimjereno komentirao izgled SDP-ovke, a onda se posvađao s HDZ-ovkom: Ponašam se s kurvama kurvanjski

Stipe Petrina neprimjereno komentirao izgled SDP-ovke, a onda se posvađao s HDZ-ovkom: Ponašam se s kurvama kurvanjski

SDP-ovka Ivana Vučenović na aktualnom je satu današnje sjednice županijske Skupštine prilazila govornici, a predsjednik Skupštine Petrina je vjerojatno zaboravio na prijenos uživo pa je komentirao ‘kakve cice’. Njegovu su potpuno neprimjerenu rečenicu mogli jasno čuti svi koji su danas slušali prijenos sjednice koja se inače održava u Vodicama. Inače, ni je to prvi put da Petrina seksistički komentira izgleda svojih kolegica, vijećnica u Skupštini.

Vučenović je, inače, pitala za granice pomorskog dobra u Vodicama.

Inače, usvajanje etičkog kodeksa ponašanja vijećnika bila je peta točka današnje Županijske skupštine u Vodicama.

– Ružne stvari događale su se i ranije u radu Skupštine i nadam se da će se usvajanjem ovog kodeksa te stvari promijeniti. Iako, svatko je od nas taj kodeks morao već imati u sebi – rekla je Sanja Radin Mačukat (NLSP), iz Povjerenstva za usvajanje etičkog kodeksa.

– Problem s lošim ponašanjem imamo odavno. Pogotovo me interesira kako će se kodeksa pridržavati sam Petrina, koji se često ponaša poput uspaljenog lososa. Ponašanje vam je često zgražavalo javnost, ne samo vijećnike. I to ste najviše vrijeđali ženski dio vijećnica. I sama sam od vas doživjela uvrede – rekla je HDZ-ova Tanja Radić Lakoš.

Petrina joj je odgovorio u svom stilu.

– Nikad ja vas nisam uvrijedio, ali morate znati da ne pripadam skupini ljudi kojoj ste se vi pridružili. Od 2009. godine vrijeđate Stipu Petrinu, a čak ste me i hitlerovski s nogama i rukama u zraku izbacili vani sa skupštine. Ponašam se s kurvama kurvanjski, s gospodom gospodski, a posebnu gadost osjećam onima koji mijenjaju političke skupine – rekao je predsjednik Skupštine.

Čula se i primjedba da kodeks nije nešto o čemu se treba previše raspravljati, jer je sadržan i u samoj zakletvi županijskih vijećnika.

– Podržat ću ovaj kodeks, ali svima je jasno da će ga prvi kršiti baš predsjednik Županijske skupštine. To je jednostavno njegov stil. U dva mandata sam ja bio predsjednik Skupštine i nikad se nije dogodilo da je Petrina udaljen sa sjednice ili da nije dobio riječ. Zato molim da ubuduće vijećnike HDZ-a ne nazivate tako kako nazivate i vrijeđate – rekao je Dujić.

Kodeks je usvojen skoro jednoglasno.

Foto: Hina