Stranka Fokus reagirala: Ovo je primitivni seksistički napad na gradonačelnicu Samobora

Stranka Fokus reagirala: Ovo je primitivni seksistički napad na gradonačelnicu Samobora

Seksistički napadi u politici moraju biti neprihvatljivi. I uvijek treba prozvati tko stoji iza njih. Iza ovog napada stoji Robert Škiljan – vlasnik Glasnika Samobora i Svete Nedelje!

Nažalost, moram reći da ovo nije prvi put da je Škiljan (namjerno neću reći gospodin jer to očito nije) ovako ružno napao gradonačelnicu Samobora dr. sc. Petra Škrobot. Pa iako je Petra i više nego sposobna nositi se s takvim primitivizmom koji Škiljan skriva iza slobode medija, svi trebamo jasno stati u Petrinu obranu. Ne samo zbog nje, nego i zbog svih drugih žena bez obzira na vrstu posla kojim se bave. Jedino tako ćemo kao društvo biti sposobni stvoriti okružje u kojem žene uistinu jesu ravnopravni članovi društva.

Spomenuo bih da je sličan napad na gradonačelnicu isti čovjek imao i za vrijeme Samoborskog fašnika. Tada se skrivao iza fašničke satire, a u njegovu obranu ili relativizaciju napada (kako vam je draže) je stao i bivši gradonačelnik Samobora i aktualni saborski zastupnik Krešo Beljak koji je to usporedio s karikaturama njega kako krade po autima. Kao da je to usporedivo?

Seksističke fotomontaže u Glasniku Samobora i Svete Nedjelje

Trebam li reći da je u vrijeme bivših vlasti Glasnik Samobora i Svete Nedelje i srodni obrti (jer je isti vlasnik imao više poduzeća koja su poslovala s gradom) znao dobivati i preko 400 000 kuna godišnje od Grada Samobora? Naravno, Petra je takvo suludo bacanje novca poreznih obveznika ukinula, a onda je krenulo ovakvo ponašanje, koje se zna manifestirati i kroz vrijeđanje putem telefonskih poziva, stojii u priopćenju stranke Fokus koji je potpisao potpredsjednik stranke Davor Nađi.

Ovim putem pozivam i Hrvatsko novinarsko društvo kao i Sindikat novinara na reakciju i osudu takvog ponašanja, kao i sve političke aktere u Hrvatskoj da učine isto. Ovakvim uvredama na osobnoj razini ne smije biti mjesta u javnom prostoru. Kao predsjednik stranke Fokus izražavam punu podršku našoj Petri i njenom timu u Samoboru te se zahvaljujem svima koji danas staju u njenu obranu, a sutra u obranu svake druge žene koja prolazi isto ili slično.

Naslovna fotografija: Napad na gradonačelnicu Samobora

Fotomontaže smo dobili od stranke Fokus