Student elektrotehnike iz Tomislavgrada pobjednik Masterchefa: Ne želim raditi u restoranu u kojem ja predstavim jelovnik, a vlasnik kaže: ‘A gdje su ćevapi?’

Student elektrotehnike iz Tomislavgrada pobjednik Masterchefa: Ne želim raditi u restoranu u kojem ja predstavim jelovnik, a vlasnik kaže: ‘A gdje su ćevapi?’

Finale Masterchefa donijelo nam je sudar titana. Sanja Cukon i Ante Vukadin odmjerili su snage, a mi smo tako otkrili da je ovogodišnji pobjednik kulinarskog showa, vlasnik titule Masterchefa i novčane nagrade od 30.000 eura Ante Vukadin. Student elektrotehnike iz Tomislavgrada oduševio je svojim kulinarskim umijećem te kao prvi povratnik koji je pobijedio pokazao da se sve može uz trud i rad. Nakon pobjede Ante nam je u razgovoru otkrio kako se osjeća te što planira dalje, ali i po čemu će pamtiti ovo natjecanje, javlja Večernji list.

Ante, čestitke na pobjedi u Masterchefu. Kako se osjećate? Kakve vam misli prolaze glavom?
Hvala puno! Osjećaj je nadrealan, 1000 misli prolazi mi glavom, šok je ogroman. Presretan sam i riječima ne mogu opisati sve te osjećaje.

Uspjeli ste pobijediti Sanju Cukon koja je od početka prema riječima žirija bila favoritkinja. Što vam je Sanja rekla nakon pobjede, a što žiri?
Mi u kući smo imali foru, govorili smo Sanji da je dosadna koliko je dobra. Nakon pobjede, Sanja mi je iskreno čestitala, bilo joj je drago zbog mene, a žiri mi je rekao da sam rasturio, da su ostali iznenađeni mojim jelovnikom.

Dobili ste i novčanu nagradu. Jeste li odlučili na što ćete je potrošiti?
Novčana nagrada se neće potrošiti, dio će otići na proslave, dio na neke stvari koje su mi potrebne za snimanje.

Kakve su reakcije vaših prijatelja i obitelji?
Čestitke stižu sa svih strana, svi su jako ponosni, sretni i ne mogu vjerovati da je MasterChef pehar stigao u mali Tomislavgrad.

Vaša ljubav prema kuhanju rodila se u djetinjstvu, a za nju su zaslužne vaša mama i baka. Sjećate li se koje ste prvo jelo usavršili u pripremi?
Više mama, moram reći, ali prvo jelo koje sam usavršio je tjestenina na crveno, bio sam jako mlad kad sam to usavršio, ta ljubav prema talijanskoj kuhinji me dosta izgradila. Taj talijanski stav prema hrani i kako ju vole i brane, fascinirao me od malih nogu.

Koje jelo najviše volite spremati kod kuće? Zašto?
Najviše volim raditi tjestenine i sporo kuhana mesa. Tjestenine zbog jednostavnosti, sporo kuhana mesa zbog kompleksnog okusa.

Što biste savjetovali budućim kandidatima Masterchefa? Na što posebno trebaju obratiti pozornost i kako se najbolje pripremiti?
Iako sam već odgovorio na ovo u pitanju prije, dodat ću još da se pripreme psihički, ako uđu hladno, bit će im super, ako uđu vrelog srca, brzo će izgorjeti. Savjetovao bih da porade na izgradnji umami okusa u kratkom vremenu, i plating. Plating je jako bitan.

Studirate elektrotehniku. Vidite li se i sada u tom području ili vam je bliži rad u nekom restoranu?
Želim se izgraditi kao chef, želim postati vrhunski chef i možda jednog dana zaraditi pa makar Michelinovu preporuku.

U kakvom biste ugostiteljskom objektu voljeli raditi? Što vam je bitno?
Samo bih volio da imam slobodu. Ako sastavim jelovnik, da se vlasnik složi, uz par promjena naravno, po želji, ali ne želim raditi u objektu u kojem ja predstavim jelovnik, a vlasnik kaže: ‘A gdje su ćevapi?’ Želim raditi nešto drugo, moderno, odnosno tradiciju na moderni način. Nisam za klasiku toliko.

Foto: Screenshot Nova TV