Teleskop otkriva identitet pjevača koji je uhićen zbog četničkih pjesama: Ima hrvatsko državljanstvo

Teleskop otkriva identitet pjevača koji je uhićen zbog četničkih pjesama: Ima hrvatsko državljanstvo

Zbog pjevanja četničkih pjesama kninska je policija na graničnom prijelazu uhitila i kriminalistički istražila 63-godišnjeg muškarca kojega sumnjiči za povredu ugleda Republike Hrvatske, ​doznaje se u ponedjeljak u Policijsk​oj uprav​i šibensko-kninsk​oj.

Teleskop iz dobro obaviještenih izvora doznaje da je riječ o pjevaču Rajko Lalić koji ima i svoj sastav “Srpska tromeđa”.

Policija je na društvenim mrežama primijetila sporni video i čekala je trenutak da Rajko Lalić dođe u Hrvatsku.

​Glasnogovornik ​PU Šime Pavić rekao je Hini ​da su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvr​dili da je 63-godišnjak, ​inače pripadnik glazbene skupine, izvodio pjesme nastale tijekom 1995., čiji tekstovi Republiku Hrvatsku izvrgavaju ruglu, prijeziru i javnom omalovažavanju. Drugim riječima, Lalić je pjevao četničke pjesme.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Otac bivšeg ministra fizički napadnut nekoliko sati prije iznenadne smrti: Što je pokazala obdukcija?

​”Prilikom nastupanja i izvođenja pjesama nosio je određena znakovlja i odjevne predmete koji prikazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini​.

Sve je u kontinuitetu javno objavljeno na društvenim mrežama​, te je time počinjen prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira​”, kaže Pavić.

​Osumnjičeni, koji ima hrvatsko državljanstvo, uhićen je na graničnom prijelazu te predan pritvorskom nadzorniku. Kaznena prijava ​je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku​, a uz nju će biti podnesen i optužni prijedlog.

Na slici: Rajko Lalić

Foto: Screensho/You Tube