Tučnjava i komešanje u središtu Zagreba: Nepalac osumnjičen za pokušaj silovanja

Tučnjava i komešanje u središtu Zagreba: Nepalac osumnjičen za pokušaj silovanja

Nepalac (42) kojeg se sumnjiči da je na Uskrs pokušao silovati 29-godišnjakinju, također iz Nepala, službeno je u pritvoru – potvrdila nam je to danas zagrebačka policija, vezano uz snimku koja već dva dana velikom brzinom kruži društvenim mrežama i platformama za dopisivanje. 

Cijela situacija ”zahutkala se” u nedjelju oko 18.50 sati kada se na ulici sukobilo više osoba, a policija je ranije potvrdila kako je do cijelog incidenta došlo u Draškovićevoj ulici kada su zaprimili dojavu o tučnjavi. Na snimci koja kruži mrežama vidljivo je naguravanje više osoba s jednim muškarcem, a nakon kraćeg vremena netko se zaderao: ”Policija!” Muškarci se ni tada nisu razišli, već su počeli bježati u trenutku kada su dva policajca ubrzano izašla iz policijskog vozila i počela naganjati muškarce, javlja Večernji list.

”Policijski službenici dolaskom na mjesto događaja zatekli su veći broj osoba u sukobu. Odbili su postupiti po zapovijedima, stoga su na njima upotrijebljena sredstva prisile”, objasnila je PU zagrebačka. Jednog su i uspjeli savladati, vidljivo je na snimci, no osoba s prozora zgrade zaderala se policajcima da ”uhvate” još jednog muškarca, onog koji ima kapuljaču i odlazi s mjesta događaja. – Tog hapsi, hapsi ovoga! Ej, ovaj s kapom! Policija, ja sam zvao, lovi ovog s kapom! – zaderala se osoba. Iako nije poznato jesu li policajci doista savladali i drugog muškarca, na snimci je vidljivo kako su trčali u tom smjeru. 

Istog dana, potvrdila je zagrebačka policija, u policiju je stigla i 29-godišnja državljanka Nepala koja je ispričala kako ju je 42-godišnji Nepalac pokušao silovati. Nakon pokušaja silovanja u kojeg se sada sumnja, kažu u policiji, uslijedila je tučnjava te su te dvije situacije bile izravno povezane. Osim toga, potvrđeno je kako je kriminalističko istraživanje službeno i dovršeno, državljanin Nepala kojeg se sumnjiči za pokušaj silovanja predan je pritvorskom nadzorniku

Na društvenim mrežama krenule su se širiti razne teorije i priče, a između ostalog je i jedna da se na snimci radilo o Pakistancima, a ne Nepalcima, te da su oni bili u sukobu s turistima iz Portugala. – Zbilja ne znamo zašto se te informacije šire – odgovorili su nam iz policije na te priče.