Proširila se vijest da je u Hercegovini ubijen tjelohranitelj Zdravka Mamića: Evo što smo doznali

Proširila se vijest da je u Hercegovini ubijen tjelohranitelj Zdravka Mamića: Evo što smo doznali

Tijekom dana na društvenim mrežama proširila se vijest da je u Hercegovini ubijen tjelohranitelj Zdravka Mamića. “Dobro upućeni izvori” dijelili su vijest koju je objavio Večernji list i gdje su navedeni inicijali ubijenog.

“Dana 09. kolovoza 2021. godine u 23:38 sati PU Ljubuški zaprimila je prijavu da u mjestu Vojnići, zaseok Vodice, u šumi leži muška osoba s vidljivim tragovima krvi, a u blizini se nalazi pmv Mercedes. Na mjesto događaja odmah su izišli policijski službenici PU Ljubuški i djelatnici Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški.

Dežurna liječnica Doma zdravlja Ljubuški konstatirala je smrt muške osobe, a policijski službenici utvrdili su da se radi o T. B. (47) iz Vojnića te da je isti usmrćen iz vatrenog oružja. O događaju je izvješten dežurni županijski tužitelj a mjesto događaja je osigurano.

U tijeku su očevidne radnje koje pod nadzorom postupajućeg županijskog tužitelja vrše policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški i Sektora kriminalističke policije MUP-a ZHŽ, a poduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja kaznenog djela i pronalaska počinitelja”, stoji u priopćenju MUP-a Zapadnohercegovačke županije”, objavio je Večernji list.

Međutim, ljudi iz Mamićevog kruga su odmah demantirali vijest i ustvrdili da Mamićev tjelohranitelj ne samo da nije ubijen nego da se nalazi u društvo svog šefa. Tvrde da je ubijeni imao iste inicijale kao i Mamićev tjelohranitelj te da je to razlog zašto su se pčele širiti vijesti da je ubijen “Mamićev čovjek” Toni Brkić.

“Upravo sam razgovarao s Mamićem i on mi je rekao da je njegov tjelohranitelj živ i zdrav. Ubijena osoba ima iste inicijale pa je vjerojatno to bio razlog zašto su krenule glasine”, rekao je za Teleskop Mamićev prijatelj koji je danas razgovarao s njim. Još nam je otkrio da je Mamić bio jako dobro raspoložen i da su razgovarali o večerašnjoj utakmici Dinama i Legije iz Varšave.

“Sigurno ne bi bio tako opušten da se nešto dogodilo njegovom tjelohranitelju”, zaključio je naš sugovornik.

Jutarnji list piše da je ubijeni Toni Brkić je 2007. godine uspio izbjeći uhićenje u policijskoj akciji “Walter” u kojoj je policija prijavila 29 osoba za krijumčarenje cigareta.

Ta je kriminalna skupina od travnja 2007. godine u Hrvatsku i zemlje Europske unije prokrijumčarila više od 1,5 milijuna kutija cigareta, procijenjenih na 42 milijuna kuna, izvijestili su tada policija i USKOK.

Cigarete su krijumčarene iz Srbije i Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, te dalje u zapadnoeuropske zemlje.

Brkić je zbog krijumčarenja cigareta bio pravomoćno osuđen i na sudu u Ljubuškom na tri mjeseca zatvora, a kazna mu je zamijenjena novčanom kaznom od 9000 KM zbog krijumčarenja 31.500 šteka cigareta 2010. godine.