Uoči koncerta saznao da boluje od teške bolesti: Djelovao je umorno i iscrpljeno fizički i emotivno, ali je izgarao na sceni

Uoči koncerta saznao da boluje od teške bolesti: Djelovao je umorno i iscrpljeno fizički i emotivno, ali je izgarao na sceni

Iako je uoči koncerta koji je 5. studenog održao u zagrebačkoj Areni doznao da boluje od raka pluća, Massimo je te večeri održao nastup karijere te oduševio 13 tisuća ljudi koji su bili u dvorani.

Obljubljeni pjevač te jedan od najnagrađivanijih hrvatskih glazbenika bio je besprijekoran, a u stopu su ga pratili vrhunski instrumentalisti iz cijele Hrvatske.

Koncert je počeo uvertirom ženskog zbora koju je priredio poznati glazbeni producent Ivan Popeskić, a Massimo je koncert najavio kao dan ljubavi, nešto divno nakon korone i rata u Ukrajini, koji podsjeća na Vukovar, javlja Jutarnji list.

“Nakon vijesti da nas je Massimo zauvijek napustio, u mislima u mi se odvrtjele scene s njegovoga posljednjeg koncerta u Areni. Iako uvijek emotivan u svome nastupu, poseban i neponovljiv, Massimo se toga puta na koncertu pretvorio u čistu emociju. Njegovo pjevanje i komunikacija s publikom bila je neponovljiva. Ljubav i poštovanje svojoj publici davao je zadnjim atomima snage, potpuno svladan osjećajima …

Publika mu je uzvraćala istom mjerom. No, s ove distance tek sada mi je postalo potpuno jasno da taj koncert u Areni nije bio samo njegov životni koncert – bio je to i koncert oproštaja sa svojom vjernom publikom i obožavateljima. Zato je ta emocija bila tako jaka. Mi smo je osjetili, nismo je uspjeli detektirati, a Massimo je znao!Meni je djelovao umorno i iscrpljeno fizički i emotivno, ali je izgarao na sceni. Dao je sve od sebe. Bio je teška emocija”, izjavila je za Teleskop Massimova obožavateljica koja je bila na njegovom posljednjem koncertu u Areni.

Pjevača su došli podržati i brojni gosti, među njima i Talijan Mario Biondi, s kojim je kasnije dogovarao i suradnju.

S Massimom su u Areni zapjevali Ivan Dečak, koji je autor više njegovih pjesama, Neno Belan, s kojim je Massimo otpjevao duet te djevojke iz grupe Meritas, s kojima je pjevao pjesmu “Odjednom ti”, javlja Jutarnji list.

Massimo je u Areni izveo 23 pjesme: “Sjaj u tami”, “1 dan ljubavi”, “Tišina”, “Neka ti plove brodovi”, “Sretan put”, “Dodirni me slučajno”, “Odjednom ti” (s Meritas), “Zamisli”, “Indija”, “Gracija” (sa saksofonistom Igorom Geržinom), “Kladim se na nas” (sa saksofonistom Igorom Geržinom), “Nisam spreman” (s pijanistom Zvjezdanom Ružićem), “Nama se nikud ne žuri” (s Ivanom Dečakom), “Suze su nam stale na put” (s Predragom Martinjakom Peggyjem), “That Is What You Are” (s Marijem Biondijem), “Da mogu/Magari” (s Marijem Biondijem), “Samo jedan dan”, “Iz jednog pogleda” (s klavijaturistom Gojkom Tomljanovićem), “Stranac u noći”, “Zar više nema nas” (s Nenom Belanom), “Mali krug velikih ljudi” (sa zborom Concordia), “Zamisli život u ritmu muzike za ples”, “Krug u žitu”.

Ne prepuštajući se pesimizmu, Massimo je prije samo tjedan dana svome bendu pun entuzijazma najavljivao nove koncerte.

Foto: Hina