UŽAS U MAKEDONIJI: I otac sudjelovao u otmici djevojčice Vanje koja je ubijena

UŽAS U MAKEDONIJI: I otac sudjelovao u otmici djevojčice Vanje koja je ubijena

Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski izjavio je na pressici da je ubijena djevojčica Vanja G. pokopana u okolici Skoplja. Također je rekao da je u otmicu djevojčice bio uključen njezin otac.

Podsjetimo, gnjusno ubojstvo Vanje G., koja je nestala 27. studenoga na putu do škole, povezano s ubojstvom frizera Panča Žeževskog (74).

– Ministarstvo unutarnjih poslova je u koordinaciji i pod vodstvom Državnog tužiteljstva tijekom protekle noći rasvijetlilo slučaj, osigurani su dokazi. Ishod nije onakav kakav smo svi željeli, nego su dvije osobe, maloljetnica i osoba iz Velesa, nažalost pokopane – jedna u okolici Skoplja, druga u okolici Velesa, rekao je ministar Oliver Spasovski, javlja Slobodna Dalmacija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Predsjednik bez kočnica: Zoran Milanović o Plenkoviću koji se “iskesio” u kameru, šatorašima, svinjogojcima, Frani Barbariću…

– U vezi s ova dva slučaja osumnjičeno je pet osoba. Tri osobe su u pritvoru, jedna je u inozemstvu, a peta osoba, otac maloljetnice, je privedena. Obavili smo ispitivanje, a mjere će se poduzeti po nalogu Tužiteljstva. Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedna od osoba, u dogovoru i sa znanjem člana obitelji, organizirala izvršenje kaznenog djela, kako bi od majke iznudila novac. Svi uključeni htjeli su imati materijalnu korist, rekao je Spasovski, javlja Jutarnji list.

Ustvrdio je da su ubijenom frizeru Pančetu Žežovskom uzeli vozilo i ubili ga.

– Zbog neraščišćenih odnosa s jednim od osumnjičenih oduzeto mu je vozilo, a zatim spaljeno. Tim vozilom je maloljetnica oteta nakon izlaska iz kuće, a prema izjavama osumnjičenih, prethodno je otac organizatoru dao informaciju da je maloljetnica sama izašla iz kuće, dodao je Spasovski.

Glavni organizator bio je Ljupčo Palevski-Palčo, koji je pobjegao.

– Glavni organizator i izvršitelj ubojstva koji je 27. studenoga negdje oko 11 sati iz vatrenog oružja ubio maloljetnicu u strahu od dokaza do kojih bi MUP mogao doći, počinio je to kazneno djelo. Učinit ću sve da ovog monstruma privedem pravdi čim kroči na naše tlo, rekao je Spasovski.

Na pressici je govorio i glavni državni tužitelj Gavril Bubevski, koji je rekao da su trojica od pet osumnjičenih priznali kazneno djelo i ispričali tko je za što odgovoran.

– U prostorijama Državnog tužiteljstva su tri od pet osoba za koje postoji sumnja da su počinili kazneno-pravna djela, imamo priznanje tko je za što odgovoran”, rekao je glavni državni tužitelj.