VIDEO: Bahati Trudeau optužio zastupnicu Židovku da je stajala uz ljude koji su na prosvjedima mahali svastikom

VIDEO: Bahati Trudeau optužio zastupnicu Židovku da je stajala uz ljude koji su na prosvjedima mahali svastikom

Kanadski premijer Justin Trudeau izazvao je bijes u srijedu kada je optužio židovsku zastupnicu da ‘stoji s ljudima koji mašu svastikama’ nakon što je kritizirala njegovo postupanje prema prosvjednicima “Konvoja slobode” koji se protive obaveznom cijepljenju.

Melissa Lantsman, 37-godišnja konzervativna zastupnica iz predgrađa Toronta, Thornhilla, suočila se s premijerom u parlamentu zbog drakonskog zakona o izvanrednim situacijama, na koji se pozvao u ponedjeljak prvi put u posljednjih 50 godina u pokušaju da okonča 19 dana kaosa, javlja Daily Mail.

Trudeau je s podsmijehom odgovorio na njezine pritužbe, rekavši: ‘Članovi Konzervativne stranke mogu stajati uz ljude koji mašu svastikama, mogu stajati s ljudima koji mašu zastavom Konfederacije.

Mi odabiremo stajati uz Kanađane koji zaslužuju da mogu doći do svojih poslova i vratiti svoje živote. Ovi ilegalni prosvjedi moraju prestati i hoće.’

Njegovi su komentari dočekani s galamom. Morao je intervenirati predsjednika Predstavničkog doma ukorivši Trudeaua i druge, podsjećajući ih na pravila protiv korištenja ‘huškačkog’ jezika u Parlamentu tijekom rasprava.

Nakon ukora, Trudeau se odbio ispričati i ponovno je ponovio da su blokade nezakonite, a mjere za suzbijanje prosvjeda nužne.

Lantsman je kasnije tvitala: ‘Mislim da bi premijer trebao dugo i dobro razmisliti o vlastitoj povijesti prije nego što izdvoji židovsku zastupnicu u parlamentu i lažno me optuži da stojim sa svastikom.

‘Kakva sramotna izjava koja ne dolikuje bilo kome na javnoj dužnosti – duguje mi ispriku.’

Trudeau je pojačao akcije protiv prosvjednika iz Konvoja slobode, a policija sada posjećuje domove ljudi koji objavljuju poruke podrške prosvjedima na Facebooku. osjetila je i ženu koja je bila prisiljena napustiti svoj državni posao nakon što je otkriveno da je donirala prosvjednike, zaključuje Daily Mail.

Na slici: Melissa Lantsman

Foto: Screenshot/You Tube