Zastupnica Nove ljevice i bliska suradnica gradonačelnika Tomaševića: Treba ukloniti mural na kojem je Zvonimir Boban

Zastupnica Nove ljevice i bliska suradnica gradonačelnika Tomaševića: Treba ukloniti mural na kojem je Zvonimir Boban

Saborska zastupnica Nove ljevice Ivana Kekin gostovala je u N1 Studiju uživo.

Dotaknuvši se teme obrisanih murala na jednoj zagrebačkoj trafostanici, koja je izazvala polemiku u političkom životu grada, Kekin je pojasnila da su se građani javili u vezi murala na kojem je bio osuđeni ratni zločinac Praljak. “Dana je uputa da se prefarba mural, no došlo je do nesporazuma komunalnog redara i HEP-a te su se greškom uklonili i ostali murali”, rekla je.

Je li došlo do sabotaže, kaže da nema smisla pričati o tome. “Mural će biti nadoknađen, a ratni zločinac je uklonjen”, dodaje. Zanimljivo je da se izjasnila za uklanjanje murala na kojem je prikazano kako Zvonimir Boban udara policajca.

Prokomentirala je i dug Grada Zagreba od 8 milijardi kuna.

“Gradska uprava suočava se s time otkad su došli na vlast. Trebalo je vremena da se sve raspetlja, a sada je sve stavljeno na čisto. Bilo je važno to reći, da se vidi kako je Grad Zagreb zajedno s Holdingom zadnjih pet godna pratio liniju opadanja, i važno je znati s koje mi linije krećemo. Da građanima bude jasno što je bivša vlast napravila i kako bi nas iskustvo naučilo da to više ne ponovimo. Ta brojka pokazuje kako su se oni sebično  ponašali s našim novcima. Grad Zagreb koristili su kao svoj bankomat”, rekla je Kekin.

“Plenković dozvoljavao Bandiću da radi što hoće da bi imao većinu u Saboru”

“HDZ i stranka Milana Bandića bili su u braku iz koristi. Plenković je dozvoljavao Bandiću da radi što hoće da bi imao većinu u Saboru, i obrnuto. Ne samo da Herman i Filipović nisu znali… HDZ-ova i Bandićeva vlast zadnji put je školama platila račun 30. prosinca 2020. Mi smo uspješno smanjili taj dug. Detektiramo, ukazujemo i rješavamo probleme koje su oni proizveli…

Važno je da građani razumiju dokud je došla putanja propadanja grada iz koje ćemo ovaj grad izvući. Uhvatili smo se u koštac”, govori.

Slaže se da su dugovi u školama kap u moru, no ističe da temu nisu nametnuli oni već, kako kaže, pojedini mediji grandioznim naslovima. “A kad su već nametnuti, bitno je bilo razjasniti tko je dugove stvorio.”

Što se Zagrebačkog holdinga tiče, kaže da privatizacije nisu opcije – ide se prema tome da se prihodi povećaju, a planovi smanjuju. “Iduća dva tjedna su ključna”, dodala je.

“Vlada se duboko kompromitirala vođenjem pandemije”

“Vlada se duboko kompromitirala vođenjem pandemije. Hrvatska ni građani nemaju ni ekonomskih ni mentalnih kapaciteta za lockdown. Zatvaranje škola također je problematično.

Vlada nema hrabrosti da povuče poteze koji su nepopularni, ali bi bili korisni za javnozdravstveno stanje”, smatra Kekin i dodaje da Vlada treba preuzeti odgovornost za cijepljenje.

Foto: Facebook