Zoran Erceg opet provocira: Prošetao se Splitom u majici Crvene zvezde

Zoran Erceg opet provocira: Prošetao se Splitom u majici Crvene zvezde

Aktivist i fotograf Zoran Erceg na splitsku Paradu ponosa došao je u majici Crvene zvezde na čijoj je poleđini pisalo “Aleksandar Kralj”. Riječ je o vaterpolistu kojeg su huligani prije četiri mjeseca sa splitske Rive bacili u more.

– Namjerno sam odabrao njegovo ime, baš zbog toga – odmah nam otkriva Erceg dodajući da je došao dati podršku svim ljudima kojima je potrebna.

– Svatko od nas je na ovaj ili na onaj način pripadnik jedne ugrožene skupine – veli iz svojih invalidskih kolica jedini čovjek u Hrvatskoj kojem je zabranjen pristup nekom Tuđmanovom spomeniku.

Pitali smo ga je li mu itko prigovorio zbog dresa Crvene zvezde.

– Interesantno, od građana nitko, ali jedan od zapovjednika policije mi je prigovorio da zašto sam došao izazivati, provocirati s tom majicom. Želio sam kao građanin Splita kojem je jako žao što je jedan mladi sportaš pretučen i bačen u more, pokazati da ovo mora biti i ostati otvoren grad. Ako se hvalimo da smo grad sporta, ne možemo biti otvoreni samo jednima, a ne samo drugima. Ova majica je izraz podrške tom momku, ali i svima drugima kojima su ugrožena ljudska prava – rekao je Erceg u Slobodnoj Dalmaciji.

Foto: Mario Strmotić/Hina

Facebook Comments