Javila se udruga sudaca: Ne smeta joj što je pravosuđe korumpirano, brani sutkinju koja je oslobodila Kalmetu

Javila se udruga sudaca: Ne smeta joj što je pravosuđe korumpirano, brani sutkinju koja je oslobodila Kalmetu

Udruga hrvatskih sudaca obratila se javnosti priopćenjem .

U njemu navode kako primjećuju da se “opet pojavila epidemija izjava i medijskih komentara kojima se površno i bez osnovnog znanja o pravilima postupka, o osobito bez znanja o svim važnim činjenicama iz pojedinih postupaka, komentiraju postupci ili odluke sudova”.

Takve izjave i medijski komentari, navode iz Udruge, kojima se omalovažava vrijedan rad sudaca i u postupcima koji su u tijeku ne doprinose atmosferi vladavine prava i poštivanju trodiobe vlasti.

 

Udruga  hrvatskih sudaca očito su zasmetali komentari pojedinih novinara i velike većine javnosti koja smatra da  je pravosuđe  korumpirano i da je  politika pripremila  oslobađajuću presudu za Božidara Kalmetu.  Podsjetimo, Vladimir Šeks, kojega smatraju ministrom pravosuđa u sjeni, je u kumskim odnosima s Kalmetom, a u dobrim je odnosim i s  Ivanom Turudićem, predsjednikom Županijskog suda u Zagrebu i ministrom pravosuđa Bošnjakovićem.

Kada je prije nešto više od godinu dana Kalmeta imenovan pomoćnikom glavnog tajnika HDZ-a pojavile su se sumnje da je pripremljena njegova oslobađajuća presuda jer bi bio preveliki rizik postavljati na tako bitnu funkciju nekoga tko je optužen za kriminalne radnje.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments