Zoran Milanović uhvaćen u laži: Tvrdio je da nikada nije bio u Vruji kod Stipe Latkovića, ali ga je poduzetnik demantirao

Zoran Milanović uhvaćen u laži: Tvrdio je da nikada nije bio u Vruji kod Stipe Latkovića, ali ga je poduzetnik demantirao

Zoran Milanović, odnosno njegov glasnogovornik Nikola Jelić, nije rekao istinu kada je ustvrdio da budući predsjednik nije boravio na imanju kontroverznoga poduzetnika Stipe Latkovića na Vruji kod Piska.

Tvrdnju izabranoga predsjednika kako nikada nije boravio na imanju kontroverznoga poduzetnika Stipe Latkovića na Vruji u izjavi za Slobodnu Dalmaciju demantirao je sam Latković.

– Zoran je ljetos bio kod mene na Vruji, tamo smo ručali, a nakon toga sam ga poveo u obilazak – kaže nam Latković.

Napominje kako Milanović nikada na Vruji nije spavao, ali jest u obližnjem Pisku.

– Kad dođe do nas, spava u Pisku, kod mene doma – otkriva poduzetnik za Slobodnu.

S Milanovićem se, veli, zbližio tijekom intenzivne poslovne suradnje. Dok je bivši šef SDP-a bio premijer nisu se, napominje, poznavali.

– S njegovom sam tvrtkom imao ugovor o konzaltingu. Milanović mi je dosta pomogao kada sam otvarao firme diljem svijeta – govori poduzetnik koji u svom portfelju drži i proizvodnju brenda medicinske obuće Dr. Luigi.

Proizvod je to svjetske kvalitete prvenstveno namijenjen izvozu.

– S Milanovićem sam surađivao na otvaranju desetak podružnica moje firme po centralnoj Aziji, no nije mi jasno zašto vas to toliko zanima. Uostalom, i Ivo Josipović mi je svojevremeno bio pomogao da se proširim na Azerbajdžan, pa me zbog toga nitko nije zvao – čudi se Latković.

Foto: Damir Senčar/Hina