Pupovac neće ići na proslavu u Kinin: Hoće li s Vučićem biti na “komemoraciji žrtava Oluje”?

Pupovac neće ići na proslavu u Kinin: Hoće li s Vučićem biti na “komemoraciji žrtava Oluje”?

O otvorenom sukobu s predsjednikom Republike, skorašnjoj obljetnici Oluje, borbi protiv koronavirusa i drugim temama premijer Andrej Plenković, u svom prvom intervjuu u drugom mandatu, razgovara u RTL-u Danas s našom Damirom Gregoret.

Dogovor koji danas imamo s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine u Hrvatskoj je da oni sudjeluju na toj proslavi, sudjelovat će potpredsjednik Vlade Boris Milošević i mislim da je to dobro i korisno, korisno prije svega za odnose u hrvatskom društvu, odnos prema srpskoj manjini u Hrvatskoj, prema recentnoj prošlosti i snažna je poruka Hrvatske prema svim partnerima koji gledaju kako Hrvatska funkcionira danas.”

Milorad Pupovac ne ide u Knin?

“Cijelo vrijeme smo razgovarali o tome da u Kninu 5. kolovoza budu svi članovi Vlade. Ono što sam ja htio i što je bila moja želja, to je upravo da Boris Milošević kao član Vlade bude u Kninu.”

Je li vam možda Pupovac otkrio hoće li on ove godine kao prethodnih u Raču, gdje Srbi, kako kažu, komemoriraju žrtve Oluje?

“Mi nismo o tome razgovarali, to je u konačnici njegov odabir. Ono što mogu reći je da će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved biti na obilježavanju zločina koji je počinjen u Gruborima nakon Oluje te na taj način poslati snažnu poruku Vlade o tome da moramo poštovati sve žrtve i dostojno obilježiti ta mjesta. Ministar Medved ide u Grubore 24. ili 25. kolovoza kada točno odredimo datum.”

Zašto baš gospodin Medved?

“To je zasigurno vrlo važna i velika poruka, poruka potpredsjednika Vlade, ministra hrvatskih branitelja, generala Hrvatske vojske, zapovjednika Tigorva i čovjeka koji jako dobro na temelju svojih osobnih i obiteljskih posljedica koje su mu nanešene tijekom Domovinskog rata može na najbolji mogući način u ime Vlade, a na određen način i hrvatskih branitelja, poslati važnu i snažnu poruku, poruku pomirenja i okretanja budućnosti.”

Foto: Screenshot/RTL

Facebook Comments