Junak Pavle Kalinić opisao svoj podvig: Vatra se rasplamsala, a ja sam utrčao s plinskom maskom

Junak Pavle Kalinić opisao svoj podvig: Vatra se rasplamsala, a ja sam utrčao s plinskom maskom

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić ispričao je  kako je, uz pomoć vatrogasaca, spasio supružnike iz zapaljene kuće u svom susjedstvu.

Pavle Kalinić kazao je da je kuća na zagrebačkom Rebru, u kojoj je izbio požar, devastirana te će biti potrebna renovacija. Muškarac se trenutačno nalazi na intenzivnoj njezi, dok je žena dobro. Opisao je što se zapravo dogodilo i kako je spasio dvoje ljudi.

“Prvo smo skidali suprugu s balkona. Sin je prvi uočio požar. Dotrčao sam sa protupožarnim aparatom, međutim, bilo je već prekasno. Vatra se rasplamsala, padala je žbuka. Došli su susjedi. Gospođa je vikala ‘spasite mi muža’. Popeo sam se na balkon, susjedi su donijeli ljestve.

Utrčao sam s plinskom maskom, policajac mi je dao lampu, no ništa se nije vidjelo. Našao sam ga na način da sam ga udario nogom. Stigli su vatrogasci koji su mi ga pomogli odvući van”, ispričao je Kalinić za N1.

Požar je vjerojatno izbio nakon što su se zapalile lampice na boru. “Najvjerojatnije su se zapalile božićne lampice, kažu policajci”, rekao je.

“Najvažnije je da susjedi reagiraju u takvim situacijama, do kad ne dođu vatrogasci i policija”, istaknuo je Kalinić.

 

Foto: N1